Medina guanya i Mijares segona al gegant dels Campionats d’Espanya

Aquest dilluns, a Formigal (Espanya) s’ha disputat un gegant, la primera cita dels Campionats d’Espanya d’esquí alpí amb l’equip nacional femení en competició. Íria Medina i Carla Mijares han estat primera i segona, respectivament, en la que ha sigut la millor cursa de la temporada per les dues en la disciplina.

Medina s’ha imposat amb un crono de 1.53.51. L’andorrana marcava el segon millor temps a la primera mànega només superada per Carla Mijares, però a la segona assolia el millor crono i aconseguia, finalment, la victòria. De fet, Mijares ha estat segona a 1.12 de Medina. Mijares si bé guanyava la primera mànega, a la segona es deixava temps respecte a la seva companya, que la superava. Així mateix, Clàudia Garcia, que a la primera mànega feia el 7è millor temps, a la segona no ha pogut acabar. Sí ha acabat la també andorrana Emma Ledesma, 16ª.

La cursa d’aquest dilluns ha suposat millores de punts per Íria Medina i Carla Mijares. Medina ha millorat el seu resultat de Peio (33.06), quan assolia la segona millor cursa de la temporada en gegant. Així, els 31.77 d’avui marquen per tant el seu segon millor resultat i li faran mitjana amb el millor del curs, que són els 30.81 d’Alpe Cernis, al mes de desembre. Medina rebaixarà, doncs, la seva puntuació FIS, que actualment és 32.32.

Igualment, Mijares ha aconseguit millorar punts amb els 41.74 d’avui, ja que actualment tenia 42.84 punts FIS. L’andorrana no havia competit encara aquesta temporada en la disciplina de gegant.

En la categoria masculina Àlex Rius, Xavier Cornella i Àlvar Calvo han entrat al top10 on també han corregut els corredors de l’EEBE U19. Àlex Rius ha estat 8è amb +2.62 respecte al guanyador, l’espanyol Albert Ortega (1.49.90). L’andorrà havia marcat el 8è temps a la primera mànega i el 6è a la segona. Per la seva part, Xavier Cornella ha acabat 9è amb +3.08, en ser 11è a la primera mànega i 7è a la segona, mentre que Àlvar Calvo ha finalitzat 10è, amb +3.73. L’andorrà feia el 15è temps a la primera i 8è a la segona. Pel que fa als integrants de l’EEBE U19, Eric Ebri ha quedat 18è, Maià Font 24è, Pirmin Estruga 26è, Marc Fernández 30è, Salvador Cornella 36è i Nico Daban 52è. També han acabat els andorrans Jan Torres (35è) i Marc Delgado (43è).

 

Foto: SKLIV

 

Deixa un comentari

Previous post Eder Sarabia destituït com a entrenador de l’FC Andorra
Next post Andorra cau per la mínima 1-0 davant Bolivia