Millor els de fora que els de casa

El passat dijous dia 4 d’agost es portava a terme l’acte inaugural de la reobertura de la piscina olímpica del Serradells. Un acte que no ha implicat l’obertura al públic que es farà a principis de setembre. Suposo que des del Consistori de la Capital es tenia un interès important per “inaugurar” per la Festa Major, malgrat que els ciutadans no la poguessin gaudir fins al setembre. Però dit això que puc estar d’acord o no, vam tornar a veure, de la mateixa que anys enrere va fer Caldea, en l’acte d’inauguració de la seva piscina, a esportistes del país veí fent una exhibició. Almenys Gemma Mengual i la parella mixta de natació artística espanyola, es varen tirar a l’aigua, no com va fer Ona Carbonell a Caldea. Però la meva pregunta és: cal que sempre hagin de venir esportistes de fora, que cobren uns quants euros, per fer inauguracions? Ningú pensa que poder estaria bé, portar a esportistes del país (ja sabem que no són professionals) que ompliran les graderies de familiars i ben segur algú decidirà fer-se abonat/da de la nova instal·lació?

Normalment, es peca, que els de fora són millor que els de casa. Sí, és cert, no tenim cap medallista olímpic/a en l’esport aquàtic, però hi ha vegades que no cal portar a un esportista TOP per una exhibició. Els diners que es destinen, fàcilment es podrien dedicar a les entitats de la parròquia i fins i tot, a promocionar la nova instal·lació, o a ajudar als que no tenen recursos per fer-se abonats.

Està molt bé que Mengual, Carbonell o d’altres figures vinguin a Andorra, a exhibir-se (cobrant una pasta, és clar) i deixem els de casa, per una altra ocasió. Us imagineu, un acte d’inauguració amb els germans Bernat i Tomàs LomeroPatrick Pelegrina, Hocine Haciane, Nàdia Tudó, Mònica Ramírez, Aitor Osorio, en els podis de sortida de la piscina? (nedadors de totes les generacions, de casa, inaugurant la piscina que ha de ser el referent del país) o al grup de natació artística del propi Serradells fent una coreografia especial pel moment? 

Doncs, no. Perdem l’oportunitat de reconèixer els nostres i tornem a preferir millor els de fora que els de casa. Ara, quan algun dels de casa aconsegueix algun bon resultat, sí que ràpidament es va a buscar la foto…. ja se sap…. la foto i el postureo…. i més quan hi han eleccions a la vista.

1 thought on “Millor els de fora que els de casa

Deixa un comentari

Previous post El Campus Internacional de Tennis Taula d’Andorra guanya prestigi
Next post L’FC Barcelona de futbol sala inicia la pretemporada a Encamp

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint