Moltes novetats per l’Andorra Winter Triatlon d’aquest 2022

La segona edició de l’Andorra Winter Triathlon arribava amb un gran nombre de novetats. D’una banda, la celebració del primer mundial de duatló d’hivern, que va desafiar els participants a completar un exigent circuit de cursa a peu i d’esquí de fons. L’altra novetat destacable és el nou model de competició que obliga els participants a encadenar dos triatlons, suposant així un total de cinc transicions.

Naturland ha estat l’emplaçament ideal per la celebració del primer duatló d’hivern. Els diferents atletes internacionals van utilitzar aquesta competició com a reconeixement del circuit, com a entrenament i per descomptat per conèixer els seus rivals. L’italià Franco Pesavento i la russa Anna Medvedeva es van adjudicar la prova elit. En categoria júnior la victòria va ser per l’espanyol Álvaro Lopez.

La principal novetat de la segona edició del mundial era el nou sistema de competició, pensat per ser molt més atractiu al públic però també molt més exigent pels participants. El nou format obliga els atletes a completar dos triatlons amb unes distàncies totals de 8,1km a peu, 12,80km en bicicleta i 12,40km en esquí de fons. La victòria va ser pel també campió del món de duatló d’hivern, Franco Pesavento, i per la russa Daria Rogozina.

La gèlida jornada de diumenge ha acollit la celebració dels relleus mixtes elit i junior, unes curses que seguien el format de competició del dia anterior, de tal forma que cada membre de l’equip havia de completar dos triatlons per completar la prova. Una altra novetat destacable és que enguany i per primera vegada han estat les dones les que han alçat la cinta a la línia de meta.

La celebració de la prova dels grups d’edat ha estat el final de festa a una competició que de nou posa Andorra en l’epicentre mundial del triatló d’hivern.

En aquest sentit el director regional d’IRONMAN al sud d’Europa, Agustí Pérez, ha posat l’accent en el salt qualitatiu que aquest esdeveniment ha suposat organitzativament: “ha estat una competició excel·lent que ha demostrat la capacitat organitzativa de l’equip, però també que Andorra és l’emplaçament ideal pels esports de resistència.”

La sortida de l’èlit relleu mixt. Foto: Andorra Multiesport Festival.

Deixa un comentari

Previous post Ajornada fins a l’abril la prova andorrana del Freeride Junior Tour
Next post La FAN present a l’elecció de Antonio Jose Silva com a president de la LEN

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint