Naturland i Sant Julià de Lòria a l’epicentre de l’Andorra Winter Triatló

El passat dimarts de 10 gener es va presentar a Sant Julià de Lòria la tercera edició de l’Andorra Winter Triatló que es portarà a terme, els dies 28 i 29 de gener de 2023. En aquesta singular competició damunt de la neu, els atletes s’enfrontaran a tres disciplines: carrera a peu, bicicleta de muntanya i esquí nòrdic. Es tracta de l’única prova d’hivern que tindrà lloc en el marc de l’Andorra Multisport Festival, conformat per quatre esdeveniments esportius de resistència i aventura que tindran lloc arreu del Principat, organitzats per The IRONMAN Group.

Aquesta tercera edició serà el Campionat d’Europa de triatló d’hivern 2023 (Europe Triathlon Winter Championship 2023). Una decisió de l’European Triathlon Union que portarà al Principat a equips de tot el continent per desafiar-se en l’estació d’esquís de fons andorrana.

S’epera la presència de més de 250 atletes de més d’una desena de països com Espanya, França, Alemanya, Noruega, Portugal, Romania, Suècia, Eslovènia, República Txeca, Estònia, Regne Unit i Àustria, sense oblidar la participació dels triatletes andorrans que participaran amb la motivació afegida de competir a casa seva.

Naturland i Sant Julià de Lòria a l’epicentre del Triatló d’hivern

La parròquia de Sant Julià de Lòria i Naturland seran de nou el punt de trobada dels centenars de participants i acompanyants que es citaran per l’esdeveniment el darrer cap de setmana de gener. La competició arrencarà a Naturaland el dissabte 28 de gener a partir de les 9 del matí i totes les proves estaran obertes al públic que vulgui assistir-hi. En aquest link es pot consultar el programa de l’Andorra Winter Triathlon.

Naturland és el centre d’aventura al sud del principat que ofereix més de 15 km de pistes d’esquí de fons. Situat a una altitud d’entre 1.600 i 2.000 metres a la zona de la Rabassa. Envoltat de més de 800 hectàrees de boscos, ofereix una multitud d’activitats per a tots els públics, tant a l’estiu com a l’hivern, que inclouen activitats de natura, esportives, educatives, recreatives i d’entreteniment.

A més, també serà el Campionat francoespanyol i comptarà amb categoria Open, obrint d’aquesta manera la participació a tots els atletes federats i no federats europeus, però també de fora de la Unió Europea. Amb el creixement d’aquest esport i el lideratge de les seleccions europees en el panorama mundial, la competició oferirà amb tota seguretat un autèntic espectacle de triatló d’hivern en totes les categories.

Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa, ha explicat que “aquest esdeveniment internacional reforça Andorra com una de les millors destinacions per celebrar esdeveniments de primer ordre. Enguany el país tornarà a acollir grans competicions esportives internacionals. Amb aquest calendari no és d’estranyar, que cada vegada, no només hi ha més interès per part d´empreses esportives en establir els seus negocis a Andorra sinó que també augmenta la facturació dels sectors que es beneficien indirectament d’aquestes competicions” i ha afegit que “estem orgullosos de ser considerats un país d’esports i de muntanya i que l’economia esportiva representi prop del 8% del nostre PIB quan la mitjana a Europa és del 2,2%. Sens dubte són bones oportunitats per atraure activitat econòmica”

El Cònsol Major de Sant Julià de Lòria, el Sr. Josep Majoral ha destacat “la prova ens permetrà dinamitzar i fer créixer la parròquia al voltant del turisme esportiu a més de posicionar l’esquí de fons a La Rabassa com a referent al Pirineu.”

Agustí Pérez, director Regional d’IRONMAN a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, ha destacat que “l’organització ha apostat per oferir els campionats d’Europa però també el campionat francès, el francoespanyol i l’OPEN ampliant així l’accés a la prova de diferents atletes.” A més, ha fet èmfasi en la col·laboració entre la federació francesa i l’espanyola “es convertirà en un punt de referència de col·laboració entre les dues federacions”.

Agustí Pérez ha destacat que l’impacte econòmic de la prova serà d’aproximadament 235.000 euros.

Andorra, destí d’esportistes i paradís dels esports outdoor

L’Andorra Multisport Festival celebrarà la seva tercera edició després que aquest 2022 hagi augmentat la presència d’atletes internacionals de totes les disciplines i per l’edició 2023 encara s’espera un major augment en aquest sentit. Així ho indica el molt bon ritme de les inscripcions per la Trail 100 Andorra by UTMB, l’Andorra MTB Classic-Pyrenees, l’IRONMAN

Foto: Tony Grasses.

Deixa un comentari

Previous post Tercera posició per Cristofer Luke a Alacant
Next post La Copa del Món de St Anton es redueix a dos supergegants