Naturlandia obre pel públic local el 5 de desembre

Naturlandia comença el dissabte 5 de desembre la temporada d’hivern, independentment de l’activitat esportiva de l’estació d’esquí nòrdic de la Rabassa, que ho farà quan les condicions ho permetin. Com és evident, des del parc se segueixen les prediccions meteorològiques per fer una previsió més acurada de la data d’obertura de les pistes d’esquí de fons. Des de Naturlandia, amb l’equip de terreny, les infraestructures i les màquines, ja s’està a punt per començar l’activitat, però també s’està pendent de l’evolució de la pandèmia i de les decisions tant de l’executiu andorrà com dels estats veïns, per poder plantejar una obertura a ple rendiment de les seves instal·lacions.

Així, durant els pròxims dies es podrà comunicar la decisió de la data d’obertura de la resta d’infraestructures esportives (pistes d’esquí de fons i d’esquí de muntanya) i lúdiques, en funció de les decisions que s’han pres des del Govern d’Andorra, i valorant la situació del país, així com les restriccions als països veïns i altres variables, com la meteorologia.

Obertura de les activitats per als residents

Pel que fa a l’obertura d’una part les activitats lúdiques prevista per aquest 5 de desembre, la intenció és oferir als visitants una alternativa d’oci i lleure, donant l’oportunitat als residents que encara no coneixen el parc a l’hivern que puguin gaudir de les instal·lacions. Des de Naturlandia s’aposta per apropar el parc la gent del país amb activitats de lleure i de natura. Per aquest motiu, s’ha fet una tarifa promocional específica, amb activitats a les dues cotes, amb l’objectiu de potenciar el client local.

D’aquesta manera, s’han habilitat activitats a les dues cotes per poder diversificar l’oferta, i perquè els visitants tinguin una experiència completa durant un dia sencer, podent organitzar-se per gaudir d’una jornada completa a les instal·lacions del parc.

Per facilitar aquestes visites, i en relació amb les reserves dels viatges al Tobotronc, els viatges funcionaran amb cita prèvia, seguint el model implementat a l’estiu i que va donar molt bon resultat. D’aquesta manera, quan el visitant estigui a les taquilles per recollir el seu paquet d’activitats se li assignarà l’hora del viatge. La mesura serveix per garantir que no hi hagi aglomeracions, i així cada persona es pot organitzar millor la resta d’activitats del dia, en funció de l’hora triada. Cal recordar que el funcionament del Tobotronc depèn de les condicions climàtiques.

Pel que fa a les instal·lacions lúdiques, el nou Airtrek infantil serà la gran estrena de la Cota 1600. La plataforma consta de jocs i plataformes d’habilitats amb peces de fusta adaptades a la seva mida, mòduls assegurats amb arnès i mesures de protecció. Els infants són visibles en tot moment, i és apte a partir dels 100 cm d’alçada, i fins als 130 cm.

A la Cota 2000 s’obrirà el Parc d’animals, on es podrà observar l’evolució i creixement dels ossos que van néixer a la primavera, els linxs, els llops, i la resta d’animals com les daines, els cérvols i els muflons. S’ofereix la visita guiada al centre, així com a l’Aula de natura, i al recorregut pel Camí dels antics oficis, un espai amb un total de 10 figures representatives dels antics oficis relacionats amb la cultura del Pirineu i del bosc de La Rabassa.

Tota aquesta oferta lúdica i de natura es complementa amb la gastronomia, que continua apostant pel concepte de proximitat, però adaptada als productes d’hivern. D’aquesta manera, els dos restaurants que obriran inicialment han adaptat la seva carta a tots els públics i destaquen per la qualitat de les matèries primeres triades, fomentant els productes de KM0.  El restaurant ‘’La Cafeteria”, a la Cota 1600, amb una oferta gastronòmica basada en productes equilibrats, energètics i saludables, i a la Cota 2000 es podrà dinar a la Borda de Conangle, que ja es va obrir fa dos caps de setmana, amb molt bona acollida per part dels visitants. En aquest cas, el restaurant compta amb un menjador presidit per una gran llar de foc on es preparen a la brasa els plats més tradicionals de la cuina de muntanya, amb un ambient i caliu excepcional. S’hi oferirà un menú així com una carta variada de carns a la brasa. Una exquisida selecció de vins i altres begudes complementen l’oferta. A més, l’espai compta amb un servei de bar – cafeteria a l’interior, i una gran terrassa exterior.

Referent als locals de restauració, cal recordar que Naturlandia s’adapta a les mesures sanitàries, i en aquest sentit obrirà seguint la normativa: el servei a taula en el bar i la cafeteria serà fins a les 12 h, i el consum a la terrassa pot ser fins a un màxim de quatre persones. El servei de dinar està limitat i serà de 13 h a 16 h. Els establiments porten un registre diari escrit amb les dades de cada client, i s’han condicionat les sales en funció de la distància obligatòria i la normativa d’aforament.

Pel que fa a les mesures de prevenció bàsiques, l’ús de mascaretes és obligatori per a totes les persones d’edat igual o superior a vuit anys, sent recomanable a partir de sis anys. L’ús de la mascareta és obligatori en la via pública, en espais tancats d’ús públic i en espais oberts, amb independència que s’hagi de mantenir una distància de seguretat mínima d’un metre i mig. Cal respectar una distància de seguretat entre persones no convivents d’un metre i mig en tota situació o activitat.

Deixa un comentari

Previous post La FAE es reuneix amb Govern per demanar poder entrenar a les pistes del país
Next post Caldea posposa l’obertura del Termolúdic