Neix el Challenge Nacional d’Skills

La Federació Andorrana de bàsquet ha creat una nova competició que busca com a objectiu seguir “promocionant el bàsquet” entre tot el grup escolar que hi ha al país. Un cop que les seleccions nacionals de categoria U15 tant masculina com femenina es classifiquessin per a les fases finals del mundial d’habilitats que es disputaran el mes d’octubre, la FAB ha volgut aprofitar els bons resultats de les noies i els nois per obrir i crear el “circuit nacional”.

Aquest tindrà un format en el qual es tindrà cura de totes les mesures Covid que hi hagi en el moment. Podran participar totes les escoles dels diferents sistemes educatius del país. Des del Pas de la Casa fins a Sant Julià de Lòria. Des d’Ordino fins a Andorra la Vella. Totes les escoles de les set parròquies podran participar,  seguint els criteris de les bases de competició.

La FAB ha estipulat un sistema on no hi haurà contacte entre les diferents unitats de convivència i la competició s’estipularà segons va determinar la FIBA en el darrer qualificatori del Challenge U15.

El màxim organisme del bàsquet andorrà va ser pioner, en el seu dia, a la campanya del 3×3 a l’escola, on varen arribar a repartir més de 2000 pilotes de bàsquet als nens i nenes del país. Amb la pandèmia, la FAB va seguir promocionant l’esport de la cistella en transformar el 3×3 a l’escola pel 3×3 a casa, on en format digital s’aconseguia motivar al participant amb unes preguntes de bàsquet general.

Aquest curs escolar 2021-22, la FAB es reinventa gràcies a l’èxit de les seves seleccions nacional U15 per promocionar en tot el país els “Skills“, un circuit d’habilitats molt específic de l’esport de bàsquet.

La selecció U15 masculina.

 

La selecció U15 femenina .

Deixa un comentari

Previous post Berta Miquel fitxa pel Maspalomas de Gran Ganaria
Next post Sandra Herver es posa a punt per l’octubre