Neix la Federació Andorrana de Pàdel

La Federació Andorrana de pàdel ja és una realitat. Aquest dilluns es va presentar davant la ministra de cultura i esports, Sílvia Riva i el secretari d’estat d’esports, Justo Ruiz. La FAP estarà presidida per Higini Martínez-Illescas.

La creació de la Federació Andorrana de Pàdel (FAP) sorgeix de la necessitat d’ordenar el creixement que està tenint l’esport del Ppàdel en l’àmbit nacional seguint la tendència de creixement internacional.

L’actual situació amb un increment notable de clubs i d’aficionats, així com el desenvolupament de les escoles que formen tant adults com nens, els diferents esdeveniments privats (tornejos, lligues…) i la presència de jugadors locals en competicions fora de les nostres fronteres, requeria urgentment un marc apropiat creant les eines per poder gestionar-ho.

Segons els dirigents “per això, s’ha creat aquesta Federació amb uns principis de transparència, cultura de l’esforç, pluridiversitat i inclusiva que es basarà en diferents eixos com el de potenciar la formació de la base i la participació dels nens pel creixement sostingut de l’esport; la creació l’apartat de docència per a formar entrenadors i jutges-àrbitres per a tenir una correcta base de jugadors i d’aficionats a l’esport; el desenvolupament d’un circuit Nacional tant a nivell absolut com a infantil, que permeti tenir un rànquing nacional que ajudi a la motivació dels practicants.

Aquests punts, segons la FAP els ha de portar a poder “posicionar Andorra com a país en l’àmbit internacional i generar sinergies amb les federacions de diferents països per atraure practicants internacionals d’aquest esport al nostre país” a més de “poder disposar d’equips nacionals que representin a Andorra en competicions internacionals en menors, absoluts i veterans i poder part dels màxims organismes esportius nacionals (COA) i internacionals (FIP)”.

La primera Junta Directiva de la Federació Andorrana de pàdel, la formen:

Higini Martínez-Illescas. President.
Gastón David Bagilet Mussatti. Vicepresident.
Ismael Álvarez Diaz. Secretari.
Manuel Alejandro Pastor Barrientos. Tresorer.
Josep Maria Matamala. Vocal.
Eduard Magrinyà Pey. Vocal.
Olga Mairal Lozano. VOcal.
Maria Estefanía Suárez Pérez. Vocal.
Soledad Rivero Muiños. Vocal.

Deixa un comentari

Previous post Íria Medina puja al podi (3ª) al gegant dels Nacionals júniors britànics de Bormio
Next post El nou Jormabike-ACA ja competeix a l’Open de Barcelona