La victòria de la selecció nacional U19 femenina davant Geòrgia 1-0, amb gol de la gran Maria Moles, hauria de donar que parlar i molt, per bé, del futbol femení i de com s’estan fent les coses a la FAF. Segur que hi haurà gent discordant que trobarà mancances, però la victòria en aquesta segona fase, com també l’obtinguda a la primera amb gol de Zoé Montero no ha de deixar de perdre de vista el treball portat a terme per l’ENFAF. Tot i que cada vegada més jugadores marxen a jugar a l’estranger, la política portada a terme per l’ENFAF on les jugadores formen part dels equips de categoria més alta que les correspon, fa que quan juguen contra rivals de la seva edat, no hi hagi tant de nervis. Una idea que moltes vegades, pot semblar agosarada i reduir les possibilitats de bons resultats, com pot ser a l’ENFAF de regional preferent, però no ens enganyem que en aquest equip, per exemple, tingui una mitjana d’edat que no passa dels vint anys, fa que les grans beneficiades siguin les mateixes jugadores i en segon terme, les diferents seleccions nacionals.

Així, d’aquesta manera, no és casualitat que l’U19 femenina estigui fent les bones actuacions que fa darrerament. És, sense cap mena de dubte, el recull d’un treball dur i constant de part de persones anònimes com Jose Martín “Guti”, Jonathan GálvezLuísmiCatia da Silva i Julio Farreros, però també de totes aquelles persones que no estan ja a l’estructura femenina i que han aportat el seu granet de sorra com el Juanca o la Montse.

No és casualitat, els resultats de l’U19. Sí, ha estat el primer partit de la segona fase de l’europeu. Però tornar a aconseguir una victòria ha de servir perquè se segueixi amb la clara aposta del futbol femení i perquè les jugadores continuïn creient.

Deixa un comentari

Previous post Maria Moles dona el triomf a Andorra U19 davant Georgia 1-0
Next post Guillem Davasse guanya a Reus