Noemí Baró, una andorrana a la doma clàssica

Si a Andorra es parla de doma clàssica, poca gent sabrà que hi ha una professional del país, afincada a Hongria més concretament a Pilisjászfalu en el centre d’alt rendiment de Unikornis Lovarda. Ella es diu Noemí Baró.

Aquest cap de setmana ha guanyat el CDN Trofeu Miklós Berényi Pilisjászfalu en categoría de cavalls joves de 5 anys FEI, amb el cavall: Wannsee.

Entrena i competeix amb cavalls de categories de 3 anys (l’edad en la cual es comencen a treballar) fins a la categoria de Gran Premi (la categoría més alta de doma clàssica). La seva entrenadora es la Nicolette Van Leeuwen que li ha marcat dos objectius clars: el campeonat d’Europa i el d’Hongria, a més de tots els altres concursos als que pugui assistir.

La seva história és si menys no, curiosa. Amb 16 anys va marxar al Centre CAVA de Girona on va iniciar la seva formació. Va cursar 3 títols anglesos d’equitació i també tres anys de formació professional fins aconseguir el grau superior d’equitació en disciplines olímpiques.

Va anar a Mallorca, per perfeccionar la tècnica en salt d’obstacles amb el David Usón (el que va ser el seu entrenador) allà treballava i competia.

Va continuar el seu periple de formació a Barcelona, concretament a Mataró amb el Pepe Raga, que també va ser el seu entrenador de doma clàssica. Va estar dos anys amb ell treballant i competint, però que va estar marcat per un accident on es va trencar el condil esquerre del crani, el que la va deixar fora de la competició durant mig any.

Sigui com sigui, Baró fa el que li agrada: la doma clàssica i porta el sentiment del Principat, arreu.

 

Deixa un comentari

Previous post Tres bronzes de Laia Rodríguez a Berlín
Next post Tres rècords nacionals absoluts en categoria femenina en l’Europeu d’atletisme