Nou plantejament pel 2020 del trail de la FAM

Un cop confirmada la cancel·lació de totes les proves dels circuits internacionals de curses per muntanya, els tècnics de la FAM encapçalats per Fabrizio Gravina s’han posat a treballar per confeccionar un nou calendari de curses on, els integrants dels equips nacionals puguin participar.

D’aquesta manera la planificació s’ha modificat i s’ha estructurat que sigui per equip nacional. D’aquesta manera, si no hi ha res de nou, el debut en aquest 2020 de l’equip nacional de curses de muntanya serà el cap de setmana del 27 de setembre a la Gorbeia Trail, del País Basc, que confirmaven aquesta mateixa setmana als tècnics de la FAM que es mantenia.

Tot seguit l’equip nacional viatjarà a les Canàries per disputar la Transvulcània. Un test que servirà per al Marc Casals per “tornar a la distància llarga” (recordem que té el rècord de la Celestrail de l’AUT i ja ha participt en edicions anteriors de la prova canaria). En aquest sentit l’Òscar correria la distància Marató.

Els integrants de l’equip nacional de la FAM deixaran Canàries per desplaçar-se a Navarra on competiran en el campionat d’Espanya per equips. Una competició on primer disputaran la vertical per després competir en el trail.

A sobre de la taula, dels tècnics de la FAM es troba la proposta de participar en la carrera de les Azores (Portugal) de les Golden Sèries. Prova molt atractiva pel paratge on es realitza, però amb l’inconvenient de les dates, del 29 d’octubre a l’1 de novembre, en el que es diu que podria estar en ple rebrot de la Covid-19 (si és que es produeix).

Els integrants dels equips nacionals combinaran aquestes carreres amb proves més locals, com les de la Copa d’Andorra. “L’objectiu és que competeixin i es treguin aquesta espina que tenen clavada tots” comenta Fabrizio Gravina.

El que sí que està confirmat també és que del 9 al 12 de juliol, els integrants dels equips nacionals de la FAM portaran a terme una “estada” en Andorra. En aquest sentit, Gravina ha reconegut que “els hi farem seguiment i tenint base en el Centre de Tecnificació d’Ordino, farem que corrin pels cims d’Andorra i així poder saber com estan d’estat de forma”.

Foto: FAM.

Deixa un comentari

Previous post Caldea obre aquest dilluns la piscina dels socis
Next post Primers tests de Xavi Cardelús a Portimao