Novè lloc de Frank Porté a Le Castellet

El passat cap de setmana es va disputar al Circuit Paul Ricard, a Le Castellet, la setena i última prova del Campionat francès de F4. El jove pilot andorrà Frank Porté, amb disset anys, va signar una novena posició que li va permetre entrar en el top 10: va ser novè a la segona cursa. Tot i això, a la primer cursa va patir un incident que el va perjudicar durant tot el cap de setmana. Pel que fa a la classificació general, Evan Giltaire, que es disputava el primer lloc amb Enzo Peugeot, finalment va capgirar la situació, es va adjudicar la cursa 3, per davant de Peugeot i del japonès Hiyu Yamakoshi, i es va coronar campió de França de F4 de la FIA.

El divendres 8 d’octubre a Le Castellet, la sessió classificatòria va confirmar la capacitat de Porté de situar-se entre els millors. «El meu objectiu era col·locar-me entre els deu primers, però em van anul·lar alguns dels temps perquè vaig sobrepassar els límits de la pista», lamenta el jove pilot andorrà, que hi afegeix: «En la meva millor volta, crec que podria haver estat més ràpid al sector 1. Si miro les posicions que vaig fer a començament de temporada, he progressat i he avançat amb força».

Porté va començar la primera cursa en 13a posició, de 26 monoplaces, i va fer una sortida excel·lent. Després va xocar amb un altre cotxe i això el va relegar més enllà del 15è lloc. Porté explica: «Estava decidit a tornar a pujar posicions, però de seguida em vaig adonar que el meu cotxe ja no era tan eficient. Com a conseqüència de l’incident, es va modificar la geometria de l’eix davanter. En aquestes condicions, no podia millorar la quinzena posició on vaig quedar finalment».

Com que l’equip tècnic no va poder fer totes les tasques necessàries per a arreglar el cotxe abans de la cursa 2, el jove pilot andorrà va haver de conduir amb dificultats perquè no podia traçar bé els revolts cap a la dreta. Malgrat tot, va tornar a fer una sortida impecable i va guanyar posicions. «Em vaig veure capaç d’aconseguir el setè o el vuitè lloc, però l’equilibri del cotxe no era òptim i els pneumàtics s’escalfaven d’una manera anormal. Vaig lluitar fins al final i vaig aconseguir el novè lloc, i això significa que vaig avançar quatre llocs respecte de la posició inicial a la graella de sortida», explica.

Els problemes de conducció van afectar molt els pneumàtics, que estaven força gastats en el moment de començar la cursa 3. Porté assenyala: «En aquestes condicions, vaig intentar aprofitar al màxim el potencial del cotxe i vaig rodar a bon ritme. Era 16è a la primera volta i vaig travessar la línia de meta en 12a posició, un resultat prou bo tenint en compte tot el que havia passat durant el cap de setmana. Al final, el xoc de la primera cursa va afectar molt negativament el rendiment del cotxe».

Frank Porté va arribar el 2023 al Campionat de França de F4 de la FIA sense experiència en el món del kàrting ni en el món dels esports de motor en general, però ara, finalitzada la temporada, el jove pilot andorrà, amb disset anys, ha d’estar orgullós de l’evolució que ha fet entre un grup de pilots d’alt nivell, amb vint-i-sis monoplaces alineats a la línia de sortida de cada cursa. Porté s’ha situat diverses vegades en el top 10 i ha registrat els primers punts.

L’FFSA Academy, que forma joves pilots per competir en carreres d’automobilisme, ha estat l’entorn perfecte perquè Frank Porté evolucionés de manera professional en un campionat en què es fomenta la igualtat de condicions, ja que tots els competidors tenen el mateix cotxe. Al llarg de les curses disputades, el jove andorrà ha estat a l’alçada dels pilots que tenien anys d’experiència en el món del kàrting, alguns dels quals fins i tot ja havien competit l’any passat en F4.

Porté conclou: «Mirant enrere, estic satisfet amb l’evolució que he fet durant el 2023. Ha estat un any d’aprenentatges i de seguida em vaig marcar objectius més alts dels previstos inicialment. A partir de mitja temporada, vaig començar a guanyar confiança en mi mateix al volant del Mygale F4 i això em va permetre aconseguir uns rendiments molt més bons, tot i que encara he de millorar amb l’ús dels pneumàtics nous a la ronda de qualificació. És una llàstima que certs incidents no m’hagin permès arribar a més bones posicions, però estic molt content amb el rendiment general del meu debut en el món de l’automobilisme. He guanyat molta experiència i no hi ha dubte que em serà útil per a la segona temporada de F4 el 2024».

Un pilot híbrid

Per finalitzar la temporada, Frank Porté Ruiz centrarà els seus esforços a tancar la temporada amb l’ACA eSports Team, participant al campionat d’automobilisme digital ART GT3 / INGEAR MOTORSPORT, reconegut campionat internacional en què hi participen més de 20 equips i 50 pilots dels Estats Units, França, Anglaterra, Itàlia, Espanya, entre altres països. Porté va alternar les primeres dates del campionat digital amb el calendari de la F4 i ara es prepara per disputar les properes dates de la competició digital.

19/09 Round 1 – Monza
03/10 Round 2 – Hungaroring
10/10 Round 3 – Laguna Seca
24/10 Round 4 – Road America
31/10 Round 5 – Interlagos
14/11 Round 6 – Fuji
21/11 Round 7 – Watkins Glen
05/12 Round 8 – Nordschleife

En aquest context també, el pilot andorrà disputarà, com a integrant de l’ACA eSports Team, la cursa de resistència ‘8 hores de Fuji’, organitzada per la platafoma iRacing i que tindrà lloc del 10 al 12 de novembre.

Text: Info Kartcom / Foto © KSP – Guillaume Veuve

Deixa un comentari

Previous post Joan Vinyes i Jaime Font acaben tercers entre els ProAm de la PCCB
Next post El MoraBanc Andorra recapta més de 7.000 euros durant la pretemporada