Noves instal·lacions de l’ACA eSports Center a Andorra la Vella

ACA CLUB ha inaugurat aquest dilluns, les noves instal·lacions de l’ACA eSports Center a la tercera planta de la seu social del Club a Andorra la Vella.

El primer centre d’alt rendiment d’esports digitals d’Andorra, especialitzat en la disciplina de motorsport digital, i seu de les seccions ACADEMY i TEAM del projecte, va començar la seva activitat a principis de l’any passat —tot i que l’ACA hi va estar treballant durant tres anys a porta tancada— i ja compta amb més de deu professionals vinculats al projecte, setze alumnes a la secció formativa i cinc pilots competint en campionats internacionals.

Aquesta nova fita en el desenvolupament del projecte ha estat possible gràcies a la unió estratègica de quatre partners: Andorra Telecom, Crèdit Andorrà, Comú d’Andorra la Vella i Andorra Business, i al suport estratègic de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA).

Tal com ha assenyalat Enric Tarrado Vives, president d’ACA CLUB: «Amb la inauguració d’aquest espai únic al nostre país mantenim la nostra aposta ferma en el món dels esports electrònics, en particular el sim racing, un sector ple d’oportunitats i que per a nosaltres està al nivell d’altres disciplines esportives. Això també reforça el nostre compromís com a federació esportiva i automòbil club, amb una promoció del nostre país sense límits ni fronteres, per mitjans i plataformes digitals, seguides per milions de persones al món».

Les noves instal·lacions

La nova seu de l’ACA eSports Center té més de 200 m2, distribuïts en dues plantes. Avui s’ha fet efectiva la inauguració de la planta on l’staff, alumnes i equip desenvolupen activitats diàries vinculades al vessant de motorsport digital.

Toti Sasplugas Teixidó, secretari general de l’ACA, explica: «Les noves instal·lacions ens permeten oferir millors mitjans perquè tant els integrants de l’ACADEMY com del TEAM arribin al nivell màxim. Els esports electrònics s’han convertit en una professió que requereix una estricta rutina per millorar i arribar al nivell més alt, no tan sols des del punt de vista del coneixement del videojoc o la plataforma, sinó també d’entrenament físic i mental».

Les noves instal·lacions acullen una àrea amb 5 simuladors de la tecnologia FANATEC destinats a la formació dels futurs pilots digitals —l’ACA eSports Academy—.

Aquesta planta també disposa d’una zona per dur a terme les activitats d’activació, pantalles per a visualització de competicions i una zona destinada a la telemetria i anàlisi de dades.

Salt qualitatiu i competitiu

A la planta inaugurada també hi ha l’àrea de la secció competitiva del projecte on s’entrena l’ACA eSports Team, on s’han ubicat cinc nous simuladors.

En aquest sentit, ACA eSports ha engegat un acord amb un nou partner tecnològic a Andorra, DCODE, que ha tingut l’encàrrec de dissenyar, al costat del TEAM, l’staff i responsables del projecte, un dels millors simuladors del mercat. Es tracta de cinc simuladors fabricats amb la tecnologia més avançada disponible en l’actualitat, utilitzant els sistemes Simucube i Treq. Això garanteix una experiència de conducció excepcionalment realista, amb una precisió sense precedents.

Un dels altres punts forts d’aquests simuladors és que estan equipats amb les pantalles Samsung Odyssey, que proporcionen una immersió total en el videojoc. Aquests dispositius ofereixen una qualitat d’imatge excepcional, amb un molt alt nivell de detall. A més, els simuladors estan equipats amb ordinadors de disseny exclusiu, molt més ràpids i equilibrats, garantint un rendiment excepcional en tot moment, una conducció fluida i realista, sense interrupcions ni demores.

En paraules de Sasplugas: «El repte per a nosaltres com a club és aconseguir que el nostre equip tingui un paper actiu en el creixement dels eSports al nostre país. Per això aquest nou espai manté la vocació, més que mai, de convertir-se en un espai de referència per al desenvolupament i difusió dels esports electrònics, sempre amb el compromís i responsabilitat de bones pràctiques en l’ús dels videojocs».

Pel que fa a la segona planta, ACA CLUB preveu tenir-la operativa a finals d’any i tindrà una arena per visualitzar les competicions, una zona on s’incorporarà un nou eSports i despatxos.

Suport i premi de la FIA

Tarrado diu: «Estem molt orgullosos d’haver rebut aquest reconeixement per part de la FIA que no només és una dotació econòmica per al projecte, sinó que també s’ha traduït en un seguiment i suport de la FIA en tots els aspectes del projecte. ACA eSports ha esdevingut una iniciativa de referència per a la FIA per totes les àrees que articula, i és un cas d’èxit que ens conviden a exposar en múltiples fòrums de la Federació Internacional».

Impuls a un projecte estratègic per al país

L’ACA eSports és un projecte digital de l’ACA que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir en l’àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.

 

Foto: ACA Sport.

Deixa un comentari

Previous post El CA Serradells a Flavin
Next post Sis medalles pel GAEE a Eivissa