Objectius aconseguits per la secció esportiva de l’ACA

La secció esportiva de l’ACA, en el marc de la celebració de l’Assemblea General Ordinària d’aquesta tarda a les instal·lacions de Cinemes illa, confirma que els objectius marcats per a l’any 2022 en relació al vessant esportiu de l’entitat s’han complert amb èxit.

Enric Tarrado Vives, president de l’ACA, ha declarat: «Convençuts que cal difondre els valors positius de l’esport i contribuir al progrés del territori i a la projecció internacional del país, l’ACA ha continuat donant suport als joves talents nacionals mitjançant el programa Joves Pilots i organitzant les clàssiques proves esportives nacionals, a la vegada que n’ha acollit de foranes. Sens dubte, la gran cita esportiva de l’any 2022 ha estat l’arribada a Andorra del Tour Auto, la prova d’automobilisme històric de màxim nivell internacional. Per la seva banda, el projecte d’automobilisme digital de l’ACA suposa una iniciativa estratègica per democratitzar l’accés a l’esport del motor, en el nostre cas a l’automobilisme, i portar Andorra a l’escena digital internacional».

Calendari de proves esportives

El calendari 2022 de l’ACA va comptar amb un total de 4 proves a territori nacional. Al juliol es va celebrar la Pujada Arinsal (Course de Côte Arinsal – Andorre) i enguany, quarta vegada que la prova s’organitza en el traçat de la carretera CS-520 a l’estació d’esquí d’Arinsal (Pal Arinsal Grandvalira Resorts), es disputarà el cap de setmana del 9, 10 i 11 de juny i serà la cinquena de les 9 proves puntuables per al Campionat de França de Muntanya 2a Divisió de 2023. Com a novetat, la Pujada Arinsal també serà puntuable per al Campionat Català de Muntanya.

El Ral·li d’Andorra es va disputar al setembre i pel que fa al 2023, l’edició 52 de la prova més antiga organitzada per l’ACA, de nou amb epicentre a Andorra la Vella, es correrà els dies 15 i 16 de setembre i com en els últims anys estarà reservada als automòbils clàssics amb pedigrí. En aquesta edició, el Ral·li d’Andorra es convertirà en la gran festa de l’automobilisme clàssic atès que la modalitat de Velocitat conviurà amb la de Regularitat Sport i amb els automòbils Legend una mica més moderns, que només participaran com a exhibició.

El final del calendari 2022 va estar marcat per les proves de gel i neu, les GSeries i el mític Trofeu Andros, esdeveniments l’organització dels quals l’ACA comparteix amb el Circuit Andorra – Pas de la Casa, i que també hi són al 2023.

Un capítol a part durant l’any 2022 van ser les proves internacionals que es van donar cita a Andorra i en què l’ACA va tenir un paper protagonista. En efecte, el 2022 va ser un any carregat de grans esdeveniments de motorsport, amb especial protagonisme per a l’arribada a Andorra de la 31a edició del Tour Auto, el GT Tour Cevennes Rousillon —l’únic ral·li europeu de sèrie GT— i Le Grand Tour, el ral·li que en la seva cinquena edició es va consolidar com un veritable tribut als clàssics.

Joves pilots ACA

La promoció de l’esport i dels seus valors, un dels objectius fundacionals del Club, es reflecteix en el programa Joves Pilots, als quals l’ACA acompanya en els primers passos en el món l’automobilisme i, en concret, en la disciplina de muntanya.

Durant l’any 2022, Marcel Muxella, Ian Porté i Marc Solsona van participar al Campionat Català de Muntanya. Per la seva banda, Raül Ferré va participar al Campionat Francès de Muntanya i, excepcionalment, el programa va donar suport a Ferré al campionat Mundial de RX2e i a Àlex Español al ERC, Rally4.

Pel que fa al programa formatiu de l’ACA al 2023, els esforços se centraran en acompanyar Marcel Muxella i Ian Porté, que participaran al Campionat Català de Muntanya i aconseguir arribar al màxim del podis.

ACA eSports

ACA eSports és un projecte digital de l’ACA que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir a l’àmbit internacional i promoure la pràctica ètica, responsable i saludable dels videojocs.

El projecte ACA eSports ha viscut el darrer any un creixement accelerat. El projecte es va presentar al març del 2022 tenint com a partners inicials Andorra Telecom i Crèdit Andorrà. Durant transcurs de l’any es va sumar al partenariat Andorra Business, i finalment, al març de 2023, ho va fer el Comú d’Andorra la Vella.

La incorporació d’Andorra la Vella ha impulsat el trasllat de la iniciativa a la capital, les noves instal·lacions de l’ACA eSports Center, tant per a la secció formativa (ACADEMY) com per a l’equip (TEAM). A partir d’aquest 2023 ocuparan més de 200 m2 a la seu social de l’ACA, cosa que suposarà millorar les instal·lacions, tant en superfície com en tecnologia, que des de l’inici i fins ara eren a Ordino.

A més de les noves instal·lacions, el projecte ha crescut en la seva àrea formativa. L’ACADEMY ha passat de 5 a 16 esportistes i ha incorporat dos professionals més al seu staff: un enginyer d’adquisició de dades i un nou responsable d’operacions.

L’equip, que compta amb 5 esportistes digitals, competirà aquesta temporada 2023 a la segona divisió del campionat espanyol Liga Virtual Nacional de Escuderías, després de superar la fase d’ascens, i es marca la fita de lluitar per l’ascens a primera divisió.

Pel que fa a l’activitat de la comissió esportiva, Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA, conclou: «L’any 2023 es presenta ple de reptes per al vessant esportiu del Club. A més d’organitzar amb màxim rigor les competicions nacionals, de donar totes les facilitats a les proves que arriben de fora i de continuar el treball formatiu que resulta clau perquè els pilots andorrans aconsegueixin èxits demà, tal com ha dit el president Tarrado, ACA eSports és un projecte capdavanter no només al país sinó que fins i tot en el mateix context de totes les federacions automobilístiques i clubs al món, fet que sempre posa en valor la mateixa FIA».

 

Foto: ACA.

Deixa un comentari

Previous post Mijares acaba setena al gegant dels Nacionals d’Espanya de Baqueira
Next post Mario da Cruz cau i acaba 49è als Mundials júniors