Ordino-Arcalís estarà certificada amb el segell GSS de Bureau Veritas

L’estació d’Ordino Arcalís comptarà aquesta temporada amb un dels entorns més segurs pel que fa a mesures de prevenció contra la Covid-19 . A les garanties implementades des de la pròpia estació, se sumen els esforços del comú d’Ordino, que avui, en una compareixença, ha anunciat que esdevindrà la primera localitat d’Europa que certifica les mesures de prevenció contra la Covid-19 a la pròpia estació, els allotjaments turístics, restaurants, comerços i hotels de la parròquia que vulguin adherir-se i obtenir el segell de qualitat GSS de Bureau Veritas .

“Es tracta de garantir la seguretat i la confiança a tots els visitants de la vall d’Ordino, en l’actual situació sanitària, mitjançant una certificació de qualitat. És un projecte impulsat des del Comú d’Ordino, que portarà a terme l’empresa Bureau Veritas, una entitat que ja ha desenvolupat altres protocols de seguretat i certificacions al país”, explica el cònsol major J. Àngel Mortés .

El projecte té un pressupost de 40 mil euros , i tindrà cost zero per a tots aquells establiments que vulguin sumar-s’hi . Val a dir que aquest pressupost surt de la rebaixa salarial dels consellers (-15%) que es va aprovar com a mesura urgent per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i impulsar la dinamització del sector privat.

En un primer sondeig, el 80% dels establiments contactats han mostrat una actitud receptiva per formar part del pla que, s’espera, estigui operatiu “ abans que comenci la temporada d’hivern , per atraure la confiança dels esquiadors”, ha afegit Mortés.

Aquestes mesures se sumen a les ja anunciades per Grandvalira Resorts, tant per a les seves estacions com per als clients que contractin un hotel adherit amb la Garantia COVID.

“Ordino fa un pas molt important, perquè amb aquest segell es garanteix a tota la vall la correcta aplicació de les mesures de seguretat contra la Covid-19 fixades per l’Organització Mundial de la Salut”, ha destacat el director de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno .

La compareixença d’avui ha comptat amb la presència de Cristina Viladevall, de Bureau Veritas . L’empresa certificadora amb seu a Barcelona portarà a terme l’auditoria de tots els locals associats al pla i atorgarà dos segells, el Global Safe Site , basat en la protecció de les persones, els processos i les instal·lacions, o el segell d’Espai Segur per establiments de menor estructura . Viladevall ha insistit en la cultura de la prevenció i la necessitat que les empreses incorporin aquests protocols als seus processos habituals, per tal d’adaptar-se a una situació canviant.

Grandvalira Resorts ja va avançar les mesures de prevenció que implementarà contra la Covid-19, certificades també pel segell GSS del Bureau Veritas, davant el neguit mostrat pels clients, copsat mitjançant una enquesta online. Aquestes inclouen la pràctica regular de tests a tot el personal per garantir la seguretat de treballadors i clients, el reforç dels serveis de neteja i desinfecció d’espais comuns, el tractament amb uns sistema fotocatalític que elimina virus i bacteris de totes les superfícies amb un efecte de llarga duració a telecabines i edificis, la instal·lació de nous sistemes de filtratge de l’aire en els conductes de calefacció, la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic a les zones d’embarcament de telecabines i als edificis i restaurants de l’estació, el control d’ aforament en restaurants i altres edificis de l’estació , i l’adaptació de protocols tècnics d’ensenyament a l’ escola d’Esquí i Snowborad per garantir la seguretat de clients i monitors.

Ordino Arcalís preveu obrir el 100% de les seves pistes aquest hivern , sempre i quan les condicions de neu ho permetin. El compromís d’oferir un producte de màxima qualitat d’Ordino Arcalís es manté inalterable tot i la situació actual marcada per l’impacte de la Covid-19.

Fotos: Ordino-Arcalís.

Deixa un comentari

Previous post Part de la selecció espanyola absoluta de natació d’stage a Pas de la Casa
Next post L’equip mixt sub18 d’escacs, sotscampió de Catalunya per equips