Orgull andorrà !!

La Selecció Nacional d’Andorra U19 femenina ha demostrat que amb caràcter, sacrifici, confiança i molta lluita, en un moment o un altre, es recullen els fruits. Aquells fruits que es podien haver recollit tres dies abans davant Albània, però que un gol injust ho va esgarrar tot. Aquest dilluns, ha estat diferent. Andorra ha derrotat a Moldàvia 1-0, gràcies a un gol de Zoe Montero, en el 64 de partit. L’actitud ha estat immillorable i Andorra, fent d’Andorra, tancada al darrere intentant no perdre l’ordre defensiu davant les constants centrades de les moldaves ha pogut sumar la primera victòria d’una selecció de categories base, tant en masculí com en femení (tenint present que la U21 masculina, ja no es considera base).

La U19 femenina amb el marcador final al darrera. Foto: @elprincipatcom

El futbol femení està de moda a Europa, i a Andorra, no podia ser menys. Si fa uns mesos era l’absoluta que aconseguia la victòria, aquest dilluns ha estat la U19 femenina que ho ha aconseguit. A més, amb una de les millors jugadores de la competició com la central andorrana de 16 anys, Lia Gil sense poder participar. Però l’Andorra de l’Alba Isal, Jessica Gil, Maria Moles, Meri Rozas, Laia Solé, Maria da Cruz, Laia Sin, Gemma Lluch, Zoe MonteroLucía Culleres, Nues Rosas, Andrea Caldas, Chloe Godoy, Celine Medina ha tret el caràcter i ha collat les dents com mai ho havien fet. És cert que Moldàvia ha tingut oportunitats que ha tingut molt més la pilota que les del Principat, però al final el futbol li ha tornat a Andorra, allò que li va treure el passat divendres. El marcador d’1-0 és històric per la victòria, però ho és també pel que representa per aquest nostre país.

D’esquerra a dreta: Maria Moles, Laia Sin i Maria Da Cruz. Foto: @elprincipatcom

Es pot dir que la victòria ha estat d’aquest grup, però seria injust no recordar-se de qui ha treballat colze a colze, dia a dia durant els anys anteriors amb aquest grup i altres anteriors que han fet créixer el futbol femení andorrà. Encara queda molt camí per fer, però cal posar en context el que ha fet el grup de la U19 femenina en aquest preeuropeu: un gol en el 90′ davant Albània ha privat a les del Principat de participar en una Qualifying Round de categoria elit, és a dir, la possibilitat de jugar contra Espanya, França, Alemanya, Anglaterra…. això ha estat a tocar. Això són paraules majors.

 

L’staff de la selecció U19 femenina. Foto: @elprincipatcom

L’Andorra que entrenen actualment “Guti” i “SuperJoni“, que anteriorment ho havia fet Montse Sánchez ha demostrat que vol continuar creixent. Aquest grup ja truca a les portes de l’absoluta (algunes d’elles ja m’han debutat) i recorda molt, a la lleva masculina dels Àlex Martínez, Cucu, Eric de Pablos, Aaron Sánchez, Cristian Martínez, Jordi Aláez, Iker que han aconseguit bons resultats amb l’U21 i ara fan un bon paper amb l’absoluta. Un paral·lelisme que hauria de seguir.

Aquest dilluns l’U19 femenina ha fet història, però de ben segur que no serà l’últim cop que ho facin. Aquest grup, amb quatre noies de setze anys, està cridat a ser un dels blocs més compactes del futbol andorrà. Ara, caldrà seguir treballant amb ganes, caràcter, sacrifici, confiança i molta lluita. Aquest és la identitat dels nostres equips nacionals, els i les que ens fan sentir ORGULL.

Deixa un comentari

Previous post Vinyes-Mercader abandonen a Hongria
Next post Jordi Raposeiras es retroba amb les curses en el Ricardo Tormo