P4 de Raül Ferré a Spa-Francorchamps al FIA RX2e Rallycross Championship

En un cap de setmana que ha estat marcat pels constants accidents, Ferré va aconseguir pur talent i destresa entrar a la final quedant a la porta del podi a P4. El Jove Pilot de l’ACA va aconseguir quedar-se amb el registre de tornada més ràpida (0:34.574).

Els boscos de les Ardenes han viscut una nova batalla al circuit de Spa- Francorchamps. El traçat belga ha acollit aquest cap de setmana la quarta ronda del FIA RX2e Rallycross Championship, avantsala del mundial de la modalitat, en
què Patrick O’Donovan s’ha endut la victòria davant de la multitud que ha gaudit del gran espectacle des de les grades.

La pista, que compta amb una zona específica de Rallycross i que utilitza part del traçat històric de Spa-Francorchamps, passant per la mítica Eau Rouge i la pujada al Raidillon, ha estat modificada per millorar les oportunitats de tenir trepidants baralles cos a cos i lluites intenses entre els pilots. Per això, el primer revolt s’ha obert i s’ha treballat a l’últim viratge per crear diverses línies de carrera a l’interior i per l’exterior peraltat.

L’activitat a pista va començar dissabte amb les dues sessions consecutives d’Entrenaments Lliures, en què el pilot més ràpid va ser Nils Andersson. Les condicions de la pista van ser canviants, passant de la relativament intensa pluja que va rebre els pilots al començament al creixent sol que va il·luminar el traçat en els moments finals.

L’Heat 1 va donar pas a les dues primeres curses del cap de setmana,
amb Isak Sjökvist, Viktor Vranckx i Pablo Suárez lluitant per la victòria així que el semàfor es va posar en verd. Sjökvist va aguantar Vranckx, amb Suárez entrant a la Joker Lap. L’espanyol va augmentar el ritme i va superar el belga quan aquest va entrar pel recorregut alternatiu, colpejant a més el mur al seu pas i perdent la posició. El líder va entrar, aconseguint defensar-se d’un Suárez que venia molt ràpid per entrar a meta primer.

A la segona cursa, un toc al Raidillon entre Raül Ferré i Patrick O’Donovan va deixar l’andorrà sense opcions, amb el britànic podent continuar per haver de defensar-se de Nils Andersson i Filip Thorén. O’Donovan va aconseguir subjectar un combatiu Andersson, molt atent a l’estratègia, per sortir davant seu quan va entrar a la Joker Lap, emportant-se finalment la victòria.

Posteriorment, l’Heat 2 va tenir lloc amb un nou ordre de graelles de sortida, remenant els pilots a la recerca d’afavorir el gran espectacle que ja de per si caracteritza el Rallycross. Nils Andersson va aguantar a la sortida Pablo Suárez i Filip Thorén. El suec va mantenir el cap de carrera, amb l’espanyol atacant al pas per la Joker Lap i sortint aquest davant de Thorén. Andersson no es va rendir i va aconseguir travessar la meta davant.

La batalla d’alt voltatge va tenir lloc uns minuts després, amb Isak Sjökvist, Viktor Vranckx, Patrick O’Donovan i Raül Ferré lluitant pel triomf. Vranckx i O’Donovan es van embrancar en una baralla pel lideratge que va ser aprofitada per Sjökvist per entrar a la Joker Lap, seguit de Ferré demostrant destresa i un ritme espectacular, i sortir amb els deures fets. La baralla entre els dos primers va jugar en contra de Vranckx, batut per Sjökvist i amb O’Donovan aguantant el suec per guanyar.

Aquests resultats van donar un triple empat a 90 punts entre Nils Andersson, Isak Sjökvist i Patrick O’Donovan al capdavant del rànquing provisional, amb Pablo Suárez a tot just sis. Per això, diumenge el més important va ser agafar-li el pols novament a una pista molt humida i freda al matinal Warm Up, intentant treure el partit més gran al cotxe per trencar aquesta tremenda igualtat a la taula.

L’Heat 3 va continuar amb la gran acció que es va viure dissabte, començant amb una primera cursa en què Sjökvist i Suárez van lluitar per la victòria davant un Thorén que no va aconseguir seguir el ritme dels dos primers, sent el suec qui va aconseguir imposar-se a l’espanyol en una cursa neta amb què continuar sumant punts per a l’importantíssim rànquing provisional a la prova de Spa-Francorchamps.

A la segona cursa, les lluites cos a cos van ser la tònica constant, amb O’Donovan, Andersson, Vranckx i Ferré lluitant entre ells per la victòria. La Joker Lap perfecta del britànic va ser clau perquè aquest s’emportés la victòria, davant del belga, del suec i de l’andorrà. Amb això i amb la suma de resultats previs, es va confeccionar el rànquing de la quarta ronda de la temporada del FIA RX2e Rallycross Championship, i va desfer l’empat perquè Isak Sjökvist fos el millor classificat abans de la decisiva Progression Race.

Aquesta sessió va tornar a tenir dues mànigues, dilucidant un espectacular duel, que va aixecar els espectadors a les grades, entre Isak Sjökvist, Nils Andersson i Viktor Vranckx. El belga va aprofitar bé les oportunitats i va fer un sensacional pas per la Joker Lap aprofitant la pèrdua de temps dels dos suecs a raó de la intensa baralla que estaven mantenint. Vranckx va guanyar davant del seu públic, seguit d’Andersson i de Sjökvist.

La segona cursa va veure Patrick O’Donovan guanyar sense oposició, amb Filip Thorén i Pablo Suárez lluitant per la segona posició, alhora que Raül Ferré quedava fora de la baralla després d’una sortida desafortunada. L’espanyol va atacar amb l’estratègia i va superar el suec, però aquest no va cedir i va colpejar el pilot de Gran Canària i va aconseguir l’avantatge. Posteriorment, Thorén va ser sancionat amb cinc segons com a responsable de l’incident, caient a la quarta posició, darrere de Suárez i Ferré.

Amb això, les Semifinals es van afrontar amb tota la intensitat que genera el Rallycross i van assolir quantitats ingents d’espectacle. La primera va tenir com a protagonistes de Viktor Vranckx, Pablo Suárez i Isak Sjökvist, que des de la sortida van barallar en un mà a mà tres molt igualat per aconseguir les passades a la cursa decisiva. Sjökvist va llançar l’atac estratègic, respost per Suárez amb èxit i atacant en aquell moment Vranckx, que va aconseguir aguantar l’envit, passant tots tres per la línia de meta en el mateix ordre de sortida per certificar el seu lloc a la Final.

A continuació, la segona va veure Patrick O’Donovan, Nils Andersson, Raül Ferré i Filip Thorén jugar-se el tot per el tot amb el mateix objectiu. O’Donovan va tornar a marcar el ritme des de la sortida, escapant-se al capdavant per aconseguir la victòria i entrar a la Final. Per la seva banda, Raül Ferré va traçar a la perfecció la Joker Lap, la qual cosa va ser clau per superar Andersson i guanyar-se un lloc a l’última graella a confeccionar a Spa-Francorchamps, deixant fora els dos pilots suecs.

Va arribar el moment que tothom estava esperant, la Final del FIA RX2e Rallycross Championship a Spa-Francorchamps. Patrick O’Donovan va defensar la primera posició a la sortida davant Viktor Vranckx, amb Pablo Suárez aguantant Raül Ferré i Isak Sjökvist i evitant l’incident que va deixar sense opcions l’andorrà i el suec. Vranckx va entrar a la Joker Lap per forçar l’estratègia d’O’Donovan, no sent suficient per evitar la segona victòria consecutiva del britànic. El belga va aconseguir la segona posició a la seva carrera de casa i Suárez va aconseguir tornar a fer història amb el seu segon podi en la categoria després de l’assolit l’any passat a Nürburgring.

El FIA RX2e Rallycross Championship completa així una quarta ronda espectacular en què l’emoció ha tornat a estar amb magnificència i que dona pas a l’última cita de la temporada a Espanya. El Circuit de Barcelona-Catalunya acollirà el darrer assalt de la categoria avantsala del mundial els propers 29 i 30 d’octubre. Allí es decidirà el títol de campió de RX2e de 2022.

Raül Ferré: “Ha estat un cap de setmana de molts aprenentatges, de reaccionar en qüestió de mil·lèsimes de segon a situacions completament noves. Els accidents que vam patir ens van allunyar del podi, però no ho van fer de lesforç i la lluita per arribar fins a la final. Tenim ritme, molt bon ritme i això s’ha vist reflectit a la constància de les voltes a la semifinal i a haver marcat la millor volta”.

Claudi Leite: “El cap de setmana no ha estat gaire bo, a més dels accidents que hem patit s’hi van sumar altres factors que no havíem tingut en altres carreres i ens ha servit per aprendre encara més. Marxem amb un bon aprenentatge, hem vist una de les millors curses de Raül a tot el campionat com ha estat la Semifinal i ara ens preparem per a la propera data a Catalunya.”

Fotos: servei de comunicació i premsa: © FIA RX2e Rallycross Championship 

 

Deixa un comentari

Previous post Laia Taulats quarta a la Copa d’Espanya d’escalada de dificultat
Next post La Fandjudo va participar en el Català absolut