Pal Arinsal acull 317 participants en la 6a edició de la Skimo Femení

L’estació de Pal Arinsal ha acollit avui la 6a edició de la Skimo Femení, la cursa popular d’esquí de muntanya i raquetes de neu que se celebra dins el marc del Dia Internacional de la Dona. Enguany, la prova ha consolidat novament l’èxit organitzatiu i de participació amb un total de 317 participants, entre els quals hi havia 20 homes, que han volgut donar suport a l’esport femení amb la seva participació malgrat no puntuar.

En la modalitat d’esquí de muntanya la guanyadora ha estat Anna Feliubadaló, que ha completat el recorregut de 4 quilòmetres i 432 mestres de desnivell des del Pla de la Caubella fins al Pic del Cubil amb un temps de 44’20’’. Elsa Martí i Anna Maria Campoy han acabat en segona i tercera posició, respectivament. En la modalitat de raquetes, la primera a completar el circuit circular de 3,4 quilòmetres i 180 metres de desnivell ha estat Isabel Gumbau, amb un temps de 23’50’’, seguida de Maria de la Fuente i Susana Bultó.

Una de les principals novetats d’aquesta edició han estat les modalitats d’inscripció en parella i família, que han servit per fomentar la participació en la prova de les més joves i també d’homes. En esquí de muntanya, Laia Aymerich i Nuria Medina (Les Merines) han estat les més ràpides de la categoria mare-filla, mentre que la parella guanyadora home-dona ha estat Andrea Serra i Eric Lin (Limogos). En equips, Olga Navarro i Isabel Vallejo han estat les guanyadores, i en la categoria per família, Xènia, Marta i Maria Cerqueda han estat les més ràpides. Finalment, en raquetes, Alejandra Rodríguez i Flavia Isabel Barrios han estat les vencedores de la categoria per equips.

Part dels fons recaptats es destinaran a AUTEA

La Skimo Femení és una prova esportiva amb un fort caràcter festiu i solidari. L’acte se celebra entorn la commemoració al Dia Internacional de la Dona i té com a objectiu contribuir a la pràctica dels esports de neu en l’àmbit femení, però destaca també com a cursa popular pel seu vessant solidari en col·laboració amb l’associació AUTEA (Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra) a qui es donaran gran part dels fons recaptats per a contribuir als diferents programes socials de l’organització. La jornada ha estat acompanyada d’una bona climatologia que ha permès gaudir de l’esdeveniment i contribuir al caràcter més festiu de la trobada per promoure la convivència. En aquest sentit, el grup de rock Bandidas, format íntegrament per dones i provinent dels Països Baixos, ha omplert de ritme la jornada i ha posat la cirereta a la celebració de l’esdeveniment.

Deixa un comentari

Previous post Un gran bronze de Lea Ancion i Oriol Olm per cloure els mundials d’skimo
Next post El Valls del Nord guanya al AEC Reus i està a tocar de la lliga