Parlem-ne

Quan aquesta setmana es feia públic que el CE Serradells acollia diferents estades de natació artística, m’ha passat pel cap, aquella idea que ningú vol pensar, però que veu que està passant.

M’explico…

Està clar que Andorra, en l’actualitat ha apostat de manera ferma i clara per l’esport, tot s’ha de dir, més pels de fora que els de casa, però això és aigua d’una altra font. Al que vaig. A totes les parròquies han obert la línia de captació d’ingressos amb les estades esportives. Està molt bé, si no oblidem les entitats del país i encara més, si no privem d’entrenar als nostres. Està molt bé que es vulgui captar el “turisme esportiu”, però caldria posar una mica d’ordre.

Em continuo explicant

Està clar que actualment i en el futur encara més, amb la construcció del Centre d’Entrenaments de Cramea, el Poliesportiu del Pas de la Casa amb el treball conjunt amb l’hotel Pic Maià s’està portant cap al seu territori, els entrenaments en alçada. Dormir a 2.200 m no està a l’abast de molta gent i entre ciclistes, triatletes, nedadors, el gruix que ens visita és considerable.

Sense anar gaire lluny, en el Poliesportiu d’Encamp ja és habitual veure equips d’arreu fent pretemporada. Bàsquet, handbol fins i tot hoquei patins.

Podria seguir… amb Ordino, amb Sant Julià i aprofitant l’obertura de la Piscina del Serradells, també Andorra la Vella.

Quí ordena tot això? Ens farem la competència entre parròquies del mateix país? O s’intentarà que cada una de les parròquies s’especialitzi en esports que les altres (per conveni o per lògica) no tocaran?

Ho dic, perquè per exemple, de tothom és sabut que Sant Julià de Lòria és terra de trial i d’esquí de fons. Que La Massana és terra de Down Hill. Es lluitarà entre Encamp, Pas de la Casa i Andorra la Vella per agafar-se les estades de natació o natació artística?

I amb tot això, cal no oblidar-se que Govern entrarà en el Ball, amb la construcció de noves instal·lacions esportives en el CTO amb l’objectiu de portar concentracions internacionals.

Si us plau, parlem-ne que sinó això serà un guirigall.

Deixa un comentari

Previous post L’FC Andorra cau en el camp del Huesca 1-0
Next post Victòria del Morabanc Andorra 77-70 davant el Bàsquet Corunya