Pas de gegant de l’Inter d’Escaldes

L’Inter d’Escaldes té el títol de la Lliga Multisegur Assegurances a tocar. Després de la jornada d’avui, el club està a punt de fer història. Molt malament haurien d’anar les coses perquè fos al revés després de la badada del Vallbanc FC Santa Coloma. Ha estat gràcies a una magnífica segona part de l’Inter, que ha sabut remuntar un gol de la UE Engordany per acabar 2 a 3. A més, els escaldencs s’han assegurat la seva classificació per anar a Europa. Per la seva part, el Vallbanc s’ha complicat les opcions de guanyar la lliga després d’empatar a 1 contra la UE Sant Julià.

L’Inter ha començat molt malament i no s’ha trobat còmode durant la primera part de l’enfrontament. Els d’Adolfo Baines han optat per buscar a Genís Soldevila i intentar fer màgia davant una falta d’idees que ha aprofitat la UE Engordany, que des del principi ha posat el rival contra les cordes, obligant a intervenir a José Gomes. D’aquesta manera, el gol no ha tardat a arribar i al minut 23, Hamza, després de rebre una passada entre línies de Luigi San Nicolás, l’ha col·locat a l’esquadra del porter internacional andorrà, que no ha pogut fer res per aturar el xut. Amb el pas dels minuts, els blanc-i-negres han anat creixent i l’Inter ha patit de valent, encara que Cristian ‘Kiki‘ Martínez ho ha intentat, però sens dubte, qui més ha treballat ha estat Marc Pujol, encara que ha estat insuficient, sense èxit amb l’objectiu de trobar la porteria de Jesús Coca. A la mitja part, el resultat era d’1 a 0.

Però a la represa, tot ha canviat. L’Inter ha aparegut amb un rentat de cara, fent un canvi radical a l’Estadi Nacional. El gol de l’empat no ha trigat a arribar: Kiki ha aprofitat una errada defensiva, tallant una passada d’Agüero per Matías i no ha fallat. L’errada, imperdonable, ha costat el partit a l’Engordany. Des d’aquest moment, s’han desconcentrat i tot ha estat diferent.

Amb l’adrenalina del gol, l’Inter ha seguit al màxim i tot seguit, en un contraatac, ha fet el segon: Marc Pujol ha passat la pilota a la banda de Jordi Roca i aquest, ha fet una centrada que Valentin Spano ha tocat per anotar en pròpia porteria. Nova errada. Aquestes han servit perquè els de Baines recuperessin confiança… i el lideratge. De manera que ha estat créixer i no parar.

Al minut 67, Marc Pujol i Kiki s’han entès a la perfecció, aquest ha passat la pilota a Soldevila i el ‘pistoler’ no ha perdonat davant la sortida de Coca. Ha fet el tercer, sense despentinar-se. Apuntar i disparar. Amb aquest panorama, el partit, vist per sentència, ha prosseguit amb l’Inter buscant el quart gol. Perquè no n’havien tingut prou. De fet, quan faltaven deu minuts pel final, Rodrigo ha estat a punt d’anotar però ha enviat el cuir per sobre del travesser en una rematada dins de l’àrea petita.

Quan tot semblava liquidat, Sebas Gómez, al 87 ha fet el 2 a 3, posant emoció al partit, rematant una pilota dins de l’àrea petita. Però l’Inter no ha permès cap ensurt i ha tingut diverses opcions per fer el quart. Finalment, el resultat ha estat de 2 a 3 després de firmar una gran segona part que serveix per apropar-se el títol.

Badada

El Vallbanc ha començat molt endollat i des del minut 1 ha posat a la UE Sant Julià en problemes. Els lauredians s’han vist superats en el clàssic de la Lliga Nacional i no han pogut fer res per aturar als colomencs, que han jugat còmodes i concentrats durant els primers 45 minuts. Els de Marc Rodríguez ho han anat intentant però no ha estat fins passat els 30 minuts de joc que han trobat el gol. I quin gol. Per emmarcar. Juanma Miranda ha realitzat una passada perfecta a Txus Rubio que des de la frontal de l’àrea ha afusellat la porteria de Miguel Ramos, l’ha empalmat sense problemes per posar el 0 a 1. Després, els de Rodríguez han seguit buscant el segon però s’ha mantingut el resultat fins al descans.

A la represa, el Vallbanc ha anat de més a menys, perdent intensitat davant d’un Sant Julià que ha tingut algunes clares opcions. Els colomencs, veient que no aconseguien tancar el partit, i obligats després de la remuntada de l’Inter, s’han posat nerviosos. Els nervis s’han anat apoderant del conjunt i finalment, després de moltes aproximacions de perill i oportunitats dels laurediansSergio Urbano, al minut 89, ha fet el gol de l’empat. Piera ha centrat i no ha perdonat, aconseguint un repartiment de punts que no ha beneficat a cap dels dos conjunts. Al Vallbanc se li ha allunyat el lideratge i al Sant Julià, Europa.

Respecte als altres enfrontaments de la jornada, L’FC Ordin, tot i haver aconseguit tenir 11 jugadors, ha patit un 4 a 0 davant l’Atlètic d’Escaldes, que ja és equip de Primera un any més.

Qui ha fet màgia ha estat el CE Carroi que ha aconseguit miraculosament imposar-se per la mínima la UE Santa Coloma i ha aconseguit tres punts que el fan somiat per disputar la promoció de descens i, per tant, encara tenen una opció per mantenir la categoria.

Per tant, el Carroi i l’Ordino es troben empatats amb 9 punts i tot s’haurà de decidir durant els play-off per la permanència. Queden tres jornades per decidir el cel i l’infern. El sorteig se celebrarà avui a les 13.00 hores per FAF TV Live.