Petits errors condemnen al Morabanc davant l’Unics Kazan

Derrota 66-73 del Morabanc Andorra a la Bombonera davant l’Unics Kazan, en el primer partit del Top16 de l’EuroCup en un partit marcat pels detalls. Aquells que han fet que els tricolors perdessin un partit que ha estat igualat i que ha caigut al costat dels visitants, però que també podia haver caigut dels locals. I es que petits errors com passar el blog frontal per darrera i permetre el tir, o enfonsar-se a la pintura en el costat feble han permés que els visitants aconseguissin fins vuit triples, que a la llarga han estat determinants pel triomf de l’Unics.

El Morabanc Andorra avui ha desesperat, sobretot en el control del rebot defensiu. Quan l’ha controlat ha pogut controlar el partit i fins i tot anar per davant, però quan no l’ha controlat, ha estat d’allò més desesperant. I com a reflexe, el darrer minut de partit, fins a quatre opcions d’atac ha tingut l’Unics Kazan per anotar. Els rusos fallaven però agafaven el rebot, fos llarg o curt i això feia desesperar a tothom, inclós Ibón Navarro i el propi Francesc Solana que ho veia incrèdul des de peu de pista, a la boca del tunel de vestidors.

El partit no ha estat molt ric en ritme. Semblava ja des del començament que aniria a un tanteig baix, tot i que els triples d’ambdós equips han estat a puntd’impedir-ho. L’Unics ha començant dominant el marcador, el tempo del partit i diria que fins i tot tota la resta de valors. Tot i una reacció local, el marcador del primer quart reflectia domini ruc, 16-21.

En segon quart, els del Principat han sortit més engollats i això ha comportat que es veiés la primera avantatge andorrana del partit amb el 31-29 a falta de poc menys de cins minuts pel descans. Els triples feien que les diferències fossin mínimes per ambdós equips, però al final amb el 39-38, el Morabanc se’n portava el parcial del quart.

A la repressa, tot ha començat com ha acabat el segon quart, igualtat relativa a l’espera que algun equip agafés la iniciativa. I han estat els visitants. Un parcial de 3-18 del minut 4 al darrer minut de quart, feia caure tota possibilitat de victòria. Del 47-45 al 50-63. El Morabanc Andorra navegava, i ja podia rotar Ibón Navarro la banqueta, podia demanar temps mort, l’equip no ha reaccionat. Un triple de Hannah sobre la botzina col·locava el 53-63.

En el darrer quart, els locals han sortit a totes i amb un parcial d’11-2 s’han col·locat 64-65 a falta de poc menys de cinc minuts pel final. Però a partir d’aquí tot han estat errors, perdues de pilotes, desencerts i poc control del rebot defensiu. En cinc minuts, NOMÉS dos punts ha fet el conjunt d’Ibón Navarro, que s’ha vist superat per un Unics Kazan que tampoc ha fet molt més (vuit punts en cinc minuts) per acabar amb un marcador final de 66-73.

D’aquesta manera, inici amb derrota el Top16 pel Morabanc Andorra que el cap de setmana jugarà davant el Bilbao, a la Bombonera i després estarà deu dies fora de casa, al coincidir partit d’Eurocup a Montenegro (20 de gener), següent cap de setmana (24 de gener) a la pista del Madrid i el dia 27 de gener, Eurocup a Gran Canaria.