Pocker de victòries a l’Open d’Andorra de trial per Jordi Lestang i Jordi Ramonet

Al Trial de Bixessarri van repetir triomf els quatre pilots que fa unes setmanes van aconseguir la primera posició del podi de la seva categoria al Trial de Pal. Així doncs, Jordi Lestang (Vermells), Jordi Ramonet (Blaus), Salvador Vilella (Verds) i Miguel Da Silva (Grocs) es van proclamar vencedors del trial que va tenir el seu nucli central a Canòlich. Amb el seu quart triomf consecutiu de la temporada, Lestang està molt a prop de  revalidar el seu títol de campió d’Andorra absolut de trial.

Van ser 29 els pilots que es van inscriure a la setena prova del campionat d’Andorra de l’especialitat. Els membres de l’Andorra Trial Club (ATC) van ser els responsables de dissenyar les set zones del recorregut, un traçat que els pilots van haver de superar en dues ocasions en un temps màxim de 4 hores.

La climatologia, favorable el dia de la disputa del trial, no ho va ser tant durant les jornades prèvies. La pluja que va caure en aquests dies previs va fer que l’escenari del trial patinés molt, complicant de manera considerable el “treball” dels pilots.

En aquesta ocasió, els guanyadors del trial no van donar opció al fet de que el Trial de Bixessarri fos una prova emocionant. Van imposar la seva superioritat des dels primers compassos de la cursa i van anar ampliant diferències zona a zona.

En la categoria VERMELLS, Jordi Lestang va acabar la primera volta amb avantatge sobre Gaudi Vall, que a priori  havia de ser el seu rival directe. Gaudi ens va comentar d’aquesta manera les seves sensacions: “M’ha semblat un trial amb un nivell apropiat per al campionat d’Andorra. El trial se’t complica quan se t’escapa un peu, en teoria innecessari. Recuperar l’error és pràcticament impossible”.

En la categoria BLAUS, la igualtat va estar en la lluita per la segona plaça. A Bixessarri, Jordi Ramonet sempre va anar per davant. El veterà Salvador Vilella, entre els participants de la categoria VERDS, va tornar a vèncer controlant a Àlex Lladó, qui va ser el que en les zones va seguir el seu ritme. No obstant això, Lladó va perdre la segona plaça en penalitzar 17 punts per sobrepassar el temps màxim establert per a superar el recorregut.

Cal comentar que alguns dels pilots més joves seleccionats per la FMA pel proper Trial de les Nacions (Jan Gabriel, Joan Miquel García i Valentí Cristina) van fer tot el trial al costat de Xavi Casas (cap d’equip de les seleccions andorranes al TDN 2022), comentant la millor manera de superar les zones. L’únic objectiu va ser preparar al màxim el TDN 2022. La penalització final per temps que van tenir els tres pilots, aquesta vegada no va passar de simple anècdota.

La pròxima cita del Campionat de Trial d’Andorra 2022 serà el Trial d’Aixirivall que, organitzat pel Moto Club Pirineu, es disputarà el mes d’octubre, en concret el dia 9.

Classificacions del Trial de Bixessarri:

Categoria VERMELLS: 1. Jordi Lestang, 1 punt, 2. Gaudi Vall, 8 p, 3. Jan Gabriel, 49 p, 4. Joan Miquel García, 53 p, 5. Valentí Cristina, 54p.

CategorIa BLAUS: 1. Jordi Ramonet, 12 punts, 2. Xavier Cristina, 21 p, 3. Quim Arimany, 23 p, 4. Antonio Ramonet, 23 p, 5. Robert Capdevila, 24 p.

Categoría VERDS: 1. Salvador Vilella, 15 punts, 2. Robert Fernandez, 35 p, 3. Oriol Serrano, 37 p, 4. Enric Sifreu, 42 p, 5. Alex Lladó, 44 p.

Categoría GROCS: 1. Miguel Da Silva, 38 punts, 2. Jordi Morán, 49 p.

Categoría GROCS -18: 1. Jordan Almirón, 46 punts.

Categoría GROCS +35: 1. Jordi Marco, 46 punts.

Jordi Lestang va tornar a guanyar, per quarta vegada consecutiva, a una prova de l’Open d’Andorra. Foto: FMA.

Previous post Xavier Martínez guanyador del 37è Open Internacional de Tennis Taula de Vic
Next post Recta final de la pretemporada pels karatekes andorrans de l’equip nacional