La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, han presentat aquest dijous al migdia la Setmana de l’esport per a tothom. L’activitat, que se celebra en substitució de la tradicional Cursa Popular que enguany s’ha hagut de suspendre a causa de la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19, tindrà lloc del 5 a l’11 d’octubre.

L’objectiu és seguir impulsant els hàbits saludables i animar a la ciutadania a fer esport de forma individual, col·lectiva o en família al llarg de les dates marcades i de forma segura. “És perfectament compatible fer esport i fer-ho de forma segura per prevenir possibles contagis i aïllar-nos del virus”, ha emfatitzat Riva durant la compareixença davant dels mitjans. És per això que la iniciativa, amb l’eslògan ‘Mou-te de forma segura’, s’ha dissenyat també per promoure les mesures preventives com la higiene de mans, l’ús de la mascareta i la distància de seguretat.

Amb la voluntat d’implicar el màxim nombre de persones possibles i seguint la tradició d’anys passats, enguany també es posa a la venda la samarreta solidària. El disseny d’enguany és tricolor i la recaptació íntegra anirà destinada al fons solidari per pal·liar la situació creada per la COVID-19 a Andorra. La samarreta es podrà comprar a partir d’aquest divendres i fins al 27 de setembre mitjançant la pàgina web http://www.esport.ad. Per les primeres 1.800 samarretes venudes a través de la web també s’entregarà una mascareta commemorativa. La finalitat és que el participant durant la Setmana de l’esport per a tothom realitzi alguna activitat física amb seguretat i faci promoció a les xarxes socials amb la samarreta i mascareta posades.

A més, entre totes les compres de la samarreta que es facin en línia es realitzarà el sorteig de 25 targetes de regal de l’Illa Carlemany de 50 euros i vint lots de quatre entrades al cinema. Del 28 de setembre al 4 d’octubre es podrà recollir i comprar la samarreta (de manera presencial) a la zona del punt d’Informació del Centre comercial Illa Carlemany.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer activitat física cada dia per prevenir i reduir les malalties cardiovasculars. Cal que la població acumuli entre 30 i 60 minuts diaris d’activitat física i donades les circumstàncies actuals és recomanable moure’s i evitar el sedentarisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous post Moussa Diagne protagonista de la campanya “mai por, mai sol”
Next post El partit contra Kosovo clau per Mas – Da Silva per pasar de fase