Presentada la temporada 2021-2022 de la secció d’alpí de la FAE

Aquest dilluns s’ha portat a terme a la Seu Central de Crèdit Andorrà, la presentació de la temporada 2021-22 de la secció d’alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). Un acte que ha tingut la presència de diferents esquiadors del país entre ells Joan Verdú i Àxel Esteve, com de Cande Moreno en format vídeo, que han pogut explicar quins són els objectius d’enguany on hi ha JJOO a Pequín i les finals de la Copa d’Europa a Soldeu.

Roger Vidosa ha volgut explicar que “enguany, els dos referents de l’esquí alpí seran Joan Verdú (que ja va debutar a Àustria a la Copa del Món) i Cande Moreno, que es troba al Canadà fent una estada de preparació. El primer se centrarà a les Copes del Món, com a prioritat i Moreno ho farà a les Copes d’Europa tot i que també podrà fer alguna Copa del Món, aquests dos esquiadors formen el que diríem un grup”. El propi Vidosa ha afegit que “hi ha un grup B format per Esteve, Mijas, Bartomeu, etc.) que tindran com a objectiu baixar els punts FIS, tot i que no es descarta poder participar en algunes Copes d’Europa”.

L’objectiu del grup B, segons Vidosa és “apretar a Verdú i Moreno perquè entre tots puguin el nivell d’esquí”. En una temporada on hi ha la “gran” competició esportiva com són els JJOO d’hivern, Vidosa ha explicat que “de moment tenim dues places confirmades, tot i que esperem que siguin tres. Allà portarem els millors atletes i els que estiguin més ben preparats”.

Un altre objectiu primordial pels esquiadors de la FAE seran les finals de la Copa d’Europa que es portaran a terme a Soldeu, és a dir, a casa. En aquest sentit Vidosa ha explicat que “no és com a les Copes del Món, on tu t’has de classificar, sinó que cada país té unes places que són 2 + 3”. Vidosa ha afegit “en ser organitzadors tenim el doble, és a dir 4 + 6, i aquí caldrà estudiar qui perdrà part”.

 

Deixa un comentari

Previous post Arriba el I Duatló d’Andorra de carretera
Next post La FAN i la FINA organitzen el “Level 2” de natació