Presentat el cartell del 80è aniversari de l’FC Andorra

Per celebrar els 80 anys de l’entitat, que es compleixen exactament demà dia 15 d’octubre, el Futbol Club Andorra, en col·laboració amb el museu Carmen Thyssen Andorra, ha volgut unir cultura i esport organitzant, aquest vespre, un acte de celebració per donar a conèixer el cartell commemoratiu del 80è aniversari.

Un cartell, obra de l’artista andorrà, Pere Moles, que uneix cultura, esport i tradició amb la figura d’un conseller andorrà vestint el tradicional tricorni i la samarreta tricolor representativa del club degà. I quin millor lloc per presentar-lo que un dels museus d’art més emblemàtics del país.

A l’acte hi ha assistit la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el secretari d’Esports, Justo Ruiz, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, el conseller d’Esports, Infància i Joventut d’Encamp, Xavi Fernández, el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, l’artista creador del cartell, Pere Moles, representants del FC Andorra encapçalats pel president Ferran Vilaseca, l’entrenador Eder Sarabia i els quatre capitans de la plantilla, entre altres.

Sílvia Riva, Ministra de Cultura i Esports: “Avui fusionem totalment cultura i esport. El museu Carmen Thyssen és un dels pilars culturals del país com ho és el FC Andorra a nivell esportiu. Si tirem la vista enrere difícilment trobarem una entitat amb un recorregut tan llarg i que hagi sumat tants esforços. Fa 80 anys Andorra no tenia res a veure amb el model del país que tenim ara, però sí que era un país autèntic que apostava pels valors de l’esport”.

Pere Moles, artista creador del cartell commemoratiu del 80è aniversari: “La figura d’aquest conseller neix durant la pandèmia per transmetre el missatge que donaven els nostres polítics a la població. El conseller va néixer per interpel·lar la gent i va ser molt fàcil posar-li a sota el tricorni i la medalla la samarreta de l’Andorra”.

Ferran Vilaseca, president del FC Andorrra: “El cartell representa la història del club, el que significa per a la gent, per a la població d’Andorra i el que nosaltres volem representar. Nosaltres [Clayton i Kosmos] vam arribar no fa ni cinc anys amb una idea molt clara de transformar una entitat històrica del país, però hi ha 75 anys que ens precedeixen amb molta gent al darrere. Amb grans moments com la dècada dels 80 i 90, on l’equip va estar a punt de donar el salt, i també èpoques més complicades… però hi ha una trajectòria, una història i unes ganes de representar el país”.

Foto: FC Andorra.

Deixa un comentari

Previous post Derrota de l’Andorra U18 d’handbol davant Kosovo 26-20
Next post Nova derrota d’Andorra aquest cop davant la potent Bulgària

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint