Presentat el Projecte ONE TEAM EuroCup

Que el Morabanc Andorra és un club de bàsquet, amb el seu primer equip a l’èlit és un fet que ho sap molta gent. Però que projectes com l’equip de capacitats espacials, com l’Escola de Valors i el Projecte ONE TEAM fan que sigui molt més que un club esportiu, també és cert. Aquest dimecres s’ha presentat a la Sala d’Actes de l’Hospital de Meritxell, una nova edició del Projecte ONE TEAM que es desenvolupa al tenir el primer equip disputant la competició europea. Es fa amb el grup de la Unitat de Conductes Addictives del propi centre sanitari del Principat, que repeteixen per segona vegada.

Si abans de la pandèmia, s’havia desenvolupat amb pacients de l’Hospital de Dia, enguany, cada dimecres a la tarda els pacients de la UCA de Consultes Externes com també els de l’Hospital de Dia es desplacen amb el personal del SAAS al Pavelló Joan Alay, allà es fomenta valors com l’esforç, el sacrifici, constància… fora del Centre Assistencial i tenint el bàsquet i la pràctica esportiva, com a element integrador.

Jaume Tomàs, entrenador nacional de bàsquet, seleccionador nacional és el responsable tècnic del grup. “És una activitat superagraïda” explica Tomàs que afegeix “hi ha molta empatia d’anada i tornada i això fa que sigui una activitat de transmissió de valors”. En aquest sentit, Gorka Aixàs, president del Morabanc Andorra ha explicat que “és una idea de club.  Quan veus que la gent és feliç te n’adones que el que havies pensat té èxit”. El Morabanc Andorra té actualment tres projectes on se l’afegiria l’etiqueta “social”. Aquest fet, segons el President Aixàs “formen part de la nostra identitat i ho seguirem fent”.

Per la seva part, Angelina Santolària, coordinadora clínica de la UCA ha tingut paraules d’elogi pel BCA i pel propi Jaume Tomàs al dir que “el feedback és molt bó i només hi han bones paraules per l’activitat que serveix als pacients per formentar valors”. Santolària ha afegit que “actualment tenim 12 persones que formen part del projecte i una mitjana d’11 d’assistència”.

Jaume Tomàs ha llençat una proposta a l’aire que ràpidament ha agafat Angelina Santolària, ja que ara mateix el projecte ONE TEAM és un projecte allotjat per l’EuroCup, però que segons ell “podríem seguir fent directament des del club”. La resposta de Santolària ha estat clara i directa: “tant debó”.

 

Deixa un comentari

Previous post Jimenez Kasintseva guanya a Haddad Maia 6-3 i 6-4
Next post Empat 5-5 d’Andorra davant la millor França de la història