Presentat l’ICE Gladiator 2023

Les instal·lacions de la Casa Comuna del Comú de Sant Julià de Lòria, van ser l’escenari escollit per la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), per donar a conèixer el campionat que, de manera habitual els darrers anys, dona el tret de sortida a la temporada de competició, l’ICE Gladiators. Les motos en rodes de claus seran protagonistes, les primeres setmanes del nou any, en el Circuit Andorra Pas de la Casa, competint dins de les GSeries.

Els ICE Gladiators es decidiran en 4 dissabtes a doble cursa.
En concret seran els dies, 7, 14 i 28 de gener, a més del 4 de febrer, els que configuren el calendari de la competició motociclista sobre gel del 2023. Pel que fa a les categories de les motos que podent disputar les curses de gel del campionat no hi ha canvis, pel que fa a les mecàniques habituals. Sí que és digne de mencionar la presència, per primera vegada, de motos elèctriques, que estaran incloses en la categoria petita, ICE1.

Els horaris i el desenvolupament de cadascun dels dies de competició, es mantindran com les edicions passades. Així ho comentava Punti: “Es correran quatre mànegues, una d’entrenaments lliures, una d’entrenaments cronometrats i les dues de cursa.” La competició es durà a terme entre les 16:00 i les 20:00 hores, horaris que, segons Punti, cal mantenir per: “Entre mànega i mànega no hi pot haver  un marge de temps excessiu per evitar que els pilots es refredin en excés. Cal pensar, que l’única protecció que tenen el motards quan competeixen, per evitar el fred, es el seu propi cos”.

Cristian España i Marc Gomez coincideixen en el fet que les curses de gel són molt divertides.
Els pilots de la FMA han deixat clar que estaran al Circuit Andorra Pas de la Casa, a la graella dels ICE Gladiatros 2023. En la seva opinió són curses que no tenen res a veure amb el que fan durant la temporada, a més: “Posar a punt la moto a 2500 metres d’altitud no és fàcil, les reaccions de la moto són completament diferents y això sempre et dona recursos per les curses que disputem durant l’any. Segons els pilots la diversió està assegurada tant per ells com pels aficionats”.

Deixa un comentari

Previous post Els judokes andorrans a la primera Copa Catalana
Next post Íria Medina millora el seu esquí tot i no entrar en la 2ª mànega de la Copa d’Europa de Mayrhofen