Primer lloc per Llobera a la Bassella Race

I segueix sumant: Margot arrenca l’any amb una victòria en la categoria Friends Women de la Bassella Race 2020 millorant la seva segona posició de la passada edició i gaudint d’un espectacular cap de setmana en el seu ja tradicional començament de temporada. Després d’un tancament d’any 2019 amb una victòria al Enduroc, Margot es troba en un excel·lent moment de forma que li dóna ales per seguir lluitant per la seu gran objectiu: el Ral·li Dakar.

Després d’una visita durant set dies a l’Aràbia Saudita per conèixer el nou territori de primera mà, Llobera arrenca l’any 2020 amb el ferm objectiu de seguir lluitant per reunir el pressupost necessari i poder ser a la línia de sortida de l’edició 2021 del Ral·li Dakar. I res millor que començar l’any amb una victòria de categoria en una de les carreres més carismàtiques del calendari, amb una inscripció de luxe i sobretot nodrida, amb gairebé 1000 pilots a la línia de sortida de la Bassella 1 de diumenge, el plat fort del cap de setmana.

Margot es presentava a la petita localitat lleidatana amb l’objectiu de gaudir de l’excel·lent ambient de la prova i de donar el màxim en l’apartat esportiu, buscant ja bons resultats sobre la seva KTM 450 EXC. Aquesta és una de les carreres d’enduro més completes i dures de la temporada, amb un impressionant circuit de 70 quilòmetres ple de trampes i dificultats des de la sortida, incloent-hi els típics i monumentals embussos a les zones més complicades, com els tres túnels de tot just 1,5m d’alt que es van trobar o les trialeres en què arribar primer era una prioritat. Margot va tenir l’oportunitat d’entrenar el recorregut el divendres (on va patir un trencament de cadena) i el dissabte, per adaptar-se a les pistes ràpides que també esquitxaven el recorregut, d’allò més variat i molt al gust de la jove pilot.

Diumenge amb una sortida espectacular avançant a un bon grapat dels 500 contrincants amb els quals compartia pista. A partir d’aquí va marcar un ritme molt ràpid en les zones més obertes, les dificultats i els embussos no van perdonar a Margot, que va perdre preciosos minuts en una de les pujades més complicades, per després recuperar i entrar a meta en una espectacular primera posició femenina, una cursa impecable que celebrava amb efusivitat al pòdium.

Margot Llobera: “Vam començar aquest gran cap de setmana el divendres amb els entrenaments, l’organització ens permetia rodar al circuit encara que no vaig poder aprofitar-lo del tot per un trencament de cadena. El dissabte sí que vaig completar tot el recorregut i em vaig fer una bona idea del que anava a ser la cursa de diumenge, vaig poder rodar molt a gust i el circuit em va encantar.

Diumenge va ser la bogeria, aquesta carrera és molt impactant perquè la sortida és brutal. Estic molt contenta perquè vaig fer una sortida molt bona, avançant per l’exterior a moltíssims pilots, aquí vaig guanyar moltes posicions, i després vaig anar al meu ritme prioritzant el no caure, amb tantíssimes motos és molt fàcil tenir un toc amb algú, així que vaig deixar passar als més ràpids i vaig seguir amb la meva carrera, els primers revolts són bestials.

El recorregut va ser espectacular, molt bonic, tècnic i amb senders que de vegades eren molt ràpids. M’ha encantat tot i les tres petites caigudes que vaig patir.

Estic molt contenta per com m’he sentit. Aquesta cursa és molt exigent i era la meva primera participació amb la KTM 450, i la veritat és que he anat molt bé i molt còmoda, sense dificultats especials.

Vull agrair a l’organització l’esforç i el treball que ha fet, és una carrera preciosa i és d’agrair. Ara toca seguir treballant i entrenant, estem molt esperançats amb aquesta temporada 2020. “

Deixa un comentari

Previous post Una temporada de somni
Next post Solidaris amb el Medi Ambient