Primer test de preparació de Vines i Mercader per a una temporada que promet ser espectacular

Joan Vinyes-Jordi Mercader es van desplaçar a Pobra de Trives – Orense, per a situar-se al volant del Suzuki Swift R4lly S, i dur a terme el primer test de preparació del 2021 amb la ment posada en una temporada en la qual l’equip Suzuki Ibèrica afrontarà reptes espectaculars en l’àmbit internacional. Amb els ral·lis portuguesos d’Azroes i Fafe en el futur pròxim, aquestes primeres jornades de test es van desenvolupar sobre terra. Els ral·lis portuguesos vàlids per al Campionat d’Europa, seran els objectius més exigents que es disputen sobre la superfície esmentada.

Una espectacular especial de 8 km, com a escenari del test.

En els voltants del Pazo de Barbeiron, els responsables logístics de l’equip Suzuki Ibèrica, van dissenyar una especial molt variada, fantàstica, segons paraules de Vinyes, per a millorar les prestacions del Swift R4lly S.

A més Vinyes afegia: Han estat dues jornades intenses en les quals al principi es van notar els dos mesos d’inactivitat. A mesura que va avançar el test, es va notar la nostra progressió al volant del Swift, amb el que, en acabar, ens sentim plenament satisfets del treball realitzat.

Concretant una mica més Vinyes comentava: Hem fet uns 120 km, durant les jornades de test, en una especial en perfecte estat malgrat la pluja que va caure durant el dijous. Terra compactada que va aguantar perfectament, només al final van aparèixer lleugeres roderes que no van dificultar en cap instant el nostre treball. Com comentava la progressió ha estat constant, entre l’inici i el final del test hem rebaixat 1” per quilòmetre nostre crono.

El pilot de Suzuki sentenciava amb aquestes paraules: Deixem aquest idíl·lic escenari (Pazo de Barbeiron) amb la moral molt reforçada. Tot (Swift, equip tècnic, logística, …) ha funcionat de manera impecable, estem preparats i, sobretot, amb tota la il·lusió del món, per a afrontar una temporada en la qual se’ns presentaran nous reptes i situacions imprevisibles ara mateix, i en la qual, estic convençut, aprendrem molt.

López Frade confirma l’objectiu de la temporada 2021. Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC2021).

Juan López Frade, president de Suzuki Motor Ibèrica, present a la Pobra de Trives, va fer el següent comentari al final del test: Aquesta temporada volem estar el més amunt possible, amb els nostres pilots, en l’ERC2021. Si el poguéssim guanyar seria perfecte. Però almenys tenir aquesta experiència de sortir a córrer fora, a Portugal, Itàlia, … Veure on podem estar entre pilots que ara mateix no coneixem. Crec que val la pena.

Com he dit en diverses ocasions, l’equip Suzuki és una família i en família cal passar-ho bé.

De l’agenda inicial canvien algunes dates. Els escenaris els mateixos.

Les proves triades per l’equip Suzuki Ibèrica del seu principal objectiu per al 2021 (ERC2021) són: 55 Açores Rallye (6 – 8 de maig) sobre terra, Ral·li di Roma (23 – 25 de juliol) sobre asfalt, Serras de Fafe-Ferreiras (23 – 25 de setembre) sobre terra, i Ral·li Illes Canàries (18 – 20 de novembre) sobre asfalt.

Seran un total de 10 ral·lis dels quals cal destacar el Ral·li Catalunya – Costa Daurada, (14 – 17 d’octubre) prova que, després d’un any d’absència, tornarà a ser vàlida per al Campionat del Món de Ral·lis (WRC).

A més d’aquests cinc ral·lis de calendaris internacionals, l’equip Suzuki Ibèrica oficial també afrontarà tres ral·lis del Campionat d’Espanya de Ral·lis (CERA): Ral·li Sierra Morena (9 – 10 d’abril), Ral·li de Ferrol (20 – 21 d’agost) i Ral·li CAM-RACE (3 – 4 de desembre), i dos més del Campionat de Portugal de l’especialitat: Rali de Castello Branco (18 – 20 de juny) i Rali Alto Tamega (3 – 5 de setembre),. Aquests cinc seran sobre asfalt.

En la ment de tots els membres de l’equip Suzuki Ibèrica Motorsport, hi ha el desig unànime que aquest calendari es pugui completar només amb els problemes que porta la competició en si mateixa.

Amb l’objectiu de no deixar res a l’atzar, la família de Suzuki Motorsport té una pròxima cita a la fi de Març, en concret el dia 27, per a fer un segon test, en aquesta ocasió, sobre asfalt.

Deixa un comentari

Previous post Bon paper de Gerber Martín a la Marmotta Trophy
Next post El Karate andorrà torna a competir