Primers dos punts de Cardelús a Moto-E

Xavi Cardelús s’ha classificat 14è a la primera cursa de la FIM ENEL MotoE World Cup reservada a les motos elèctriques de la seva carrera esportiva que s’ha disputat avui al circuit de Jerez en el marc del Gran Premi Red Bull d’Espanya i ha sumat els seus dos primers punts al Campionat.

De sortida, el pilot andorrà ha cedit algunes posicions abans d’arribar a la primera frenada fruit de la circumstància de que aquesta era la primera vegada que començava una cursa amb una moto elèctrica amb el que comporta no sentir el motor i no haver fet volta d’escalfament prèvia. Tot això li ha passat factura a la primera volta, però, posteriorment, quan ja ha pogut començar a fer un bon ritme de cursa, ha recuperat un parell de posicions i ha rodat en 1’49.113 en la seva millor volta que ha estat la 12 millor de cursa. Aquest registre rebaixava en 6 dècimes de segon el que ahir li va donar la 12ena posició a la graella de sortida.

Aquesta és la valoració que el pilot del Avintia Esponsorama Racing fa d’aquesta primera cursa de la temporada:  “Aquesta primera experiència de cursa de MotoE d’avui a Jerez ha estat plena de novetats que calia assumir per primer cop. En aquesta categoria no fem warm-up ni volta d’escalfament abans de la sortida, amb la qual cosa, surts de cero i a més, sense sentir el motor per clavar perfectament el moment de llençar-te quan comença la cursa. Això m’ha fet perdre  algunes posicions a la primera volta juntament amb el fet que De Angelis s’ha avançat i m’ha despistat. He mirat de marcar un ritme constant i he acabat en aquesta 14ena posició que em dona els primers punts al Campionat, però sobretot, el fet d’haver baixat 6 dècimes el meu millor temps i l’experiència acumulada a l’estrena, són el més valuós d’avui. A tot això cal avançar en cursa no resulta fàcil perquè les prestacions de les motos són idèntiques en tots els aspectes, per això, la E-Pole i la sortida són vitals en aquesta categoria. En definitiva ha estat una primera experiència positiva i ara toca seguir treballant i seguir millorant la setmana que ve.”

La segona cursa es disputarà d’aquí a una setmana també al circuit de Jerez amb motiu del Gran Premi Red Bull d’Andalusia.

 

1 thought on “Primers dos punts de Cardelús a Moto-E

Deixa un comentari

Previous post L’Andona va creixent
Next post L’FC Ordino certifica el descens amb la pitjor imatge possible, sense acabar el partit