Recepció a la FFR XV femení del Comú d’Andorra la Vella

Les 32 jugadores convocades pel Mundial amb el cos tècnic i directiu s’entrenen a l’Estadi Comunal i als Serradells des de dilluns i fins el proper 23 d’agost.

El XV de França femení ha visitat avui el Comú d’Andorra la Vella, on les jugadores i l’equip directiu de la federació francesa de rugbi han estat rebuts pel cònsol menor, David Astrié, i pels consellers d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, i d’Aparcaments i de Patrimoni Natural, Gerard Menardia. La federació francesa, tal com ha assenyalat la vicepresidenta del rugbi femení  i responsable de feminització de la Federació Francesa de Rugbi, Brigitte Jugla, ha volgut mostrar l’agraïment per la cessió de l’Estadi Comunal i dels Serradells, instal·lacions on des del passat 15 d’agost i fins al dia 23, la llista definitiva de 32 jugadores s’entrenen per preparar el Mundial que se celebrarà a Nova Zelanda del 8 d’octubre al 12 de novembre.

“És tot un orgull i un honor tenir la selecció francesa femenina aquí a Andorra, ja que aquesta selecció està al top 3 del rànquing mundial del rugbi femení”, ha destacat Astrié, qui ha adreçat unes paraules a les jugadores davant del comú i també ha entregat un obsequi a la vicepresidenta del rugbi femení i feminització de la Federació Francesa de Rugbi, Brigitte Jugla.

Astrié ha comentat que l’equip fa ús de les instal·lacions dels Serradells i de l’Estadi Comunal Joan Samarra, “unes instal·lacions que quadren molt bé amb el que ells ens demanaven al principi”. A més, també ha destacat que la Federació Francesa de Rugbi va escollir Andorra pel clima, on hi ha unes temperatures i una climatologia que “els hi va bé perquè fan una adaptació al clima que hi haurà més o menys a Nova Zelanda”.

Moment de la recepció. Foto: Tony Lara / Comú d’Andorra la Vella.

En la mateixa línia, Jugla ha agraït molt les facilitats del comú, del VPC Andorra i de la Federació. “Estem molt contents d’estar a Andorra”, ha comentat, remarcant que van escollir aquest indret per les condicions similars que té amb les quines es trobaran a Nova Zelanda. De fet, la vicepresidenta ha explicat que volien fer una estada en muntanya per entrenar amb precipitacions. La selecció femenina francesa de rugbi també va fer una estada al Centre Nacional de Marcusí amb molta calor i després aniran a Niça on tindran dos partits de preparació contra Itàlia el 3 i el 8 de setembre.

Finalment, Astrié ha destacat que estades d’aquest tipus donen repercussió i posen de manifest que la capital és “una parròquia adaptada per a estades esportives d’aquest nivell, i no tan sols Andorra la Vella, sinó tot el país”. En aquest sentit, ha destacat que el Principat és un país “molt apte” pel que fa al clima i també per l’alçada, i ha afegit que aquesta estada pot ser un preludi perquè vinguin altres seleccions en el futur. “Pot ser que marqui un camí perquè vingui altres equips masculins”, ha manifestat.

Un cop finalitzat l’acte, tots plegats s’han dirigit cap a Casa de la Vall, on la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha organitzat una visita guiada per l’antiga seu parlamentària, una de les més antigues d’Europa.

 

Deixa un comentari

Previous post Oficial els representants de la FAM als mundials d’Skyrunning
Next post La població d’isards continua creixent al país, també amb un increment del nombre de cabrits