Responsabilitat

No vivim un bon moment per l’esport. L’actual situació de crisi sanitària a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha fet que molts de nosaltres estem patint de valent, aquesta maleïda malaltia que ens ha tocat viure. Però essent conscient del que vivim, perdoneu que em centri en els nostres esportistes i les nostres entitats esportives. Sí, les del Principat.

Les xifres que cada dia van donant des de Govern, en compareixença pública no deixen de sorprendre’ns i preocupar-nos. La corba de contagis va pujant i d’aquest risc de contagi no se’n salva ningú.

Em consta que els dos ministeris que ens pertoquen, per això de poder fer esport competitiu, Esports i Salut treballen colze a colze, per intentar que la nostra societat pugui fer la vida més normal possible. Cal ser conscients que el virus el tenim a sobre, que el percentatge de contagi i de perill de contagi ara mateix en el nostre estimat Principat és elevat i que tota possibilitat de contacte, de viatge a competir a Espanya, França cal evitar-ho. Tots estem en risc i és millor aturar o no començar les competicions durant 15 dies, que haver de patir un confinament obligat perquè X del nostre entorn és positiu.

Tot aquest preàmbul em serveix per exposar la meva incomprensió a les crítiques a una Secretaria d’Estat d’Esports que compleix ordres de Salut i aquest es regeix per clars conceptes epidemiològics. Moltes de les crítiques que estic sentin en aquesta darrera setmana venen per la comparança d’uns equips amb els altres. Perquè el Morabanc Andorra pot jugar i un altre equip que juga també a Espanya no ho pot fer?

La resposta és molt fàcil i esfereïdora a l’hora. Espero i desitjo que Gorka Aixàs ni Francesc Solana s’emprenyin amb la dada que donaré. Els jugadors del Morabanc Andorra estan obligats a passar dues PCR’s a la setmana, per tenir unes mínimes garanties que els seus jugadors i staff estan nets. Sí que dic PCR (la de pal a la gola i pal al nas). Saben quin cost té setmanal, això? Voltant els 3.000 euros, o cosa que és el mateix 12.000 euros al mes, si contem el mes de quatre setmanes.

Amb aquesta xifra digueu-me quina entitat o equip es pot permetre aquesta despesa per garantir mínimament que els seus esportistes estan nets? A Andorra, cap. O poder sí, una. Les dues seleccions més destacades del futbol, és a dir l’absoluta i la U21. Sí aquestes, em consta, que també passen les PCR com a mínim dues vegades a la finestra de seleccions.

Vull dir amb això, que estic convençut que a Salut i a Esports, estarien encantats de poder fer jugar i desenvolupar l’activitat esportiva habitual en el país. Però ara mateix, no pot ser. I no vull ser “cenizo” però crec va per llarg. (Tant debò m’equivoqui). Si el cribratge escolar va com va i cada cop són més les classes que estan confinades, els equips cada cop tenen menys esportistes perquè estan confinats. És creïble iniciar una activitat esportiva d’aquesta manera?

Siguem conscients i responsables. Ara mateix, ens toca esperar. Ja vam córrer massa en iniciar el curs educatiu i ens ha passat el que ens ha passat. Ara volem que els mals pandèmics del país els porti l’esport?

Ara més que mai, paciència i a cuidar-se. Units i unides podrem amb el virus.

Deixa un comentari

Previous post Andorra visita al líder Illes Feroe
Next post Marc Font marxarà a Infiesto a millorar el resultat de Cabanes