Roger Puig compleix amb els objectius de la temporada

Roger Puig va tancar la temporada a Àustria i el balanç d’aquest hivern no pot ser més positiu. Així ho ha manifestat el responsable de l’equip Ignasi Puig, que considera que s’han aconseguit els objectius marcats. L’andorrà ha finalitzat 15è en el rànquing ‘overall’ de la Copa del Món, 10è en eslàlom i 11è en gegant.

“Els dos grans reptes d’aquesta temporada 2020-2021 eren els Mundials de Lillehamer i les finals de la Copa del Món de Xina, a les pistes de les Paralimpiades de Beijing de l’any 2022, que servirien de test tant per als organitzadors com per tots els equips”, ha explicat Puig sobre unes competicions que, finalment, es van cancel·lar per la pandèmia mundial.

D’aquesta manera, “els objectius principals d’enguany es varen anul·lar”, així que va tocar “replantejar els objectius, sense saber molt clar quins països farien curses, sobretot Copes del Món, i quines serien les mesures per poder accedir-hi”. Al final, Suïssa i Àustria van agafar el protagonisme d’Europa i també a nivell mundial i van organitzar pràcticament totes les curses més importants dels circuits de la Copa d’Europa i els de la Copa del Món. “Així doncs”, explica el màxim responsable de l’equip de Roger Puig, “els objectius es van convertir en aconseguir un Top10 en les curses de la Copa del Món i la Copa d’Europa, on hi participen habitualment els mateixos corredors”.

La competició es va iniciar a Saint Moritz “sense gaire quilòmetres sota els esquís”, però on es van fer “unes bones mànegues”. Roger Puig va ser 9è a la Copa d’Europa de gegant. Al mes següent, també a Suïssa, a Veysonnaz, es va començar amb un 21è a la Copa del Món de gegant, “lluny de l’objectiu, però dos quarts llocs en els descensos dels Nacionals Suïssos “van començar a marcar el canvi”. Després, l’etapa austríaca “va suposar l’arribada dels objectius, amb un 8è i 7è lloc en gegant a la Copa del Món de Leogang i un fantàstic 5è lloc en l’eslàlom, també a la Copa del Món de Leogang”.

La feina estava feta, i quedaven “dues sèries de curses corresponents als Nacionals d’Àustria, sempre de molt nivell per trobar-se diversos corredors austríacs dins dels 10 millors del món”. En aquestes curses la temporada es va “rematar” amb tres terceres posicions en descens i supergegant, i dues segones posicions en supergegant i gegant, “per davant de corredors molt millor situats en el rànquing mundial”, explicava Puig.

Tot plegat, segons Puig, i tot i les anul·lacions que han condicionat la temporada, “s’ha finalitzat la millor temporada de l’esquiador fins a la data”, amb uns “grans resultats dins de l’elit mundial”.

Foto: FAE

 

Deixa un comentari

Previous post Jordi Raposeiras acaba 16è a la primera prova de la Copa Kawa
Next post Retorn a la competició dels infantil i els cadets del HC Serradells