Sabrina Solana completa el 90% de la Volta Fènix

Dijous a les sis de la tarda, Sabrina Solana iniciava un repte espor5u i personal de gran dificultat. Una cursa dissenyada per la corredora de la FAM en la qual havia de coronar més de 35 pics, incloent-hi tots els pics de més de 2.900 metres d’al5tud i tres pics amb estripagec de menys alçada. Finalment, Solana ha realitzat 90 kilòmetres amb més de 8.425 metres de desnivell positiu. La cursa personal de Solana, anomenada per la mateixa corredora com la ‘Volta Fènix’ ha estat, fins avui dia, el repte amb més dificultat de l’estiu. La crisi sanitària causada per la Covid-19 no l’ha permés complir molts dels objec5us fixats però, per aquest mo5u, va voler realitzar aquesta travessa de llarga distància.

L’esportista andorrana ha aconseguit completar el 90% del traçat en 24 hores. Els primers pics, coronats durant la tarda de dijous, la nit i la matinada de divendres, els ha realitzat a molt bon ritme, complint les previsions de temps marcades i sentint-se còmoda. Amb el pas de les hores, ja de dia, quan passava per Encamp direcció al Pic del Casamanya, ha sofert una caiguda sense consequències. A les 13h, la corredora ja era a la Coma d’Arcalís, havent completat uns 73 kilòmetres i havent ascendit 16 pics d’Andorra amb un desnivell positiu de quasi 7.000 metres.

Sabrina Solana ha encarat les darreres hores amb molt d’optimisme i motivada per córrer els darrers kilòmetres malgrat el cansament físic acumulat. El darrer tram era el més complicat i tècnic i quan ha fet l’ascensió al Pic del Comapedrosa, acumulant ja 24 hores corrent i havent pujat a 30 cims, ha decidit donar per finalitzat el seu repte. Tot i no haver completat tot el circuit previst inicialment, Solana està molt satisfeta perquè ha pogut completar el 90% de la travessa, incloent-hi tots els pics de més de 2.900 metres i els estripagecs, objectiu principal. A la seva arribada a Arinsal, s’ha mostrat molt emocionada i agraïda pels companys de ruta que, en alguns trams, l’han ajudat a fer-ho possible.

Cal destacar que la Volta Fènix ha traspassat les fronteres esportives perquè la corredora de la FAM ha volgut sumar-li el vessant solidari. Solana ha volgut donar visibilitat, en tot aquest projecte, a l’ONG Aigua de Coco, fent ressò i animant als seus seguidors a col•laborar així com a fer aportacions econòmiques en el projecte d’escolarització de nens sense recursos en països subdesenvolupats.

Deixa un comentari

Previous post Les solucions d’urgència de la UEFA perquè no afectin els rebrots del Covid-19
Next post Guillem Davasse guanya l’obert d’estiu de Valls