Segon lloc de Gerard de la Casa a la Pujada de Sta Maria Vilalba, en turismes

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va completar, a mig fer, la Pujada Sta Maria Vilalba – Ullastrell 2022 situant-se en la segona posició de la classificació final entre els Turismes. A Ullastrell, va quedar a 2”336 de Jordi Gaig (Porsche GT3 R). Una vegada finalitzada la primera pujada de carrera, el canvi de velocitats del Fiesta va dir prou i es va frustrar l’opció de millorar el seu crono en la pujada final.

Les localitats de Sta. María de Vilalba i Ullastrell, van compartir protagonisme.
En Sta. María de Vilalba, on de manera habitual s’ha situat el parc d’assistència i la sortida de la prova. En aquesta 12a edició també va acollir el parc tancat final.
Per part seva, a Ullastrell es van dur a terme les verificacions administratives i tècniques a més de ser el centre neuràlgic de la pujada mentre es va disputar. Com a punt final de la jornada, en les instal·lacions de la Casa Cultural es van celebrar les reunions administratives i lliurament de premis del “Suru” 2022.

La carretera BV-1202 va ser l’escenari que van preparar els components del grup esportiu + Gas Factoy, en concret amb sortida en el PK.7,880 i arribada en el PK.4.350. Així doncs, un traçat total de 3,530 km, amb un desnivell de 269 metres i un pendent mitjà del 7% .
El format de la prova, 3 pujades d’entrenaments i 2 de carrera, va ser modificat sobre la marxa pels organitzadors, a causa de problemes d’horari. La 3a pujada d’entrenaments no es va disputar.

Les previsions meteorològiques per a la jornada del dissabte eren d’inestabilitat i, per sort per a alguns, no es van complir. Mentre es va disputar la pujada, la climatologia es va mostrar condescendent per la majoria de pilots participants i aficionats que van acudir de manera nombrosa a l’escenari esmentat. Molta calor encara que, a partir del migdia una lleugera brisa va fer més suportable l’estada en l’escenari de la prova.

Turismes: Gerard de la Casa, segueix en línia ascendent al volant del Ford Fiesta.
“Millor que els problemes hagin sorgit aquí que dins de quinze dies a Totana “, ens comentava Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) una vegada superat l’atrafegat final a Ullastrell. Després del succeït donava per molt bo, repetir en la segona plaça del podi.

El pilot de Gedith Center va explicar d’aquesta manera el succeït al final de la primera pujada de carrera: “Cal esmentar que fins al moment de l’incident tot es va desenvolupar segons el que preveiem. Érem conscients que superar al Porsche era molt complicat, en les zones ràpides de la meitat de la pujada, ens superava amb claredat.
Amb tot, vam poder completar la primera pujada de carrera i marcar un registre que ens deixava en la segona plaça de la categoria. Just al final d’aquesta pujada, en posar la primera velocitat es va sentir un soroll que “no tocava”. S’acabava de trencar el canvi i en conseqüència la nostra participació a Ullastrell es va acabar en aquest instant.”

A més, afegia: “Sens dubte és mala sort, però pensant en positiu, si s’hagués disputat la tercera mànega d’entrenaments potser hauríem deixat Ullastrell, sense puntuar per al campionat.”

Canvi de xip. A la prova del CEM de Totana “ens juguem el campionat.”
El pilot de Gedith Center i el seu equip, Baporo Motorsport, afronten la recta final del 2022, amb l’objectiu d’aconseguir una plaça de podi en la classificació del català de Turismes de l’especialitat, però sobretot assolir el títol en el campionat espanyol de Categoria 1 (Turismes) que, fa diverses temporades que se li escapa al pilot andorrà.

Cal destacar que mancant dues pujades per al final, Gerard és líder de la seva categoria: “Dins de quinze dies a Totana (Múrcia) disputarà la penúltima cita del calendari espanyol. Sens dubte, després de mes i mig sense competir, la prova d’Ulladtrell ens ha servit per a reconnectar amb les carreres. Abans de la cita murciana el Fiesta necessitarà un ‘repàs’.”

Previous post Berta Miquel ja està a Sofia per participar en el Mundial de gimnàstica
Next post El nou projecte femení de l’AHG obre un crowfunding en cerca de recursos per competir a Kuwait