Serni Ribera a l’espanyol U14 d’escacs

Salobreña és la seu , durant aquesta setmana, del Campionat d’Espanya U14 on en Serni Ribera, actual Campió de Catalunya sub14, prendrà part, amb unes fortes mesures de seguretat.

Durant la setmana serà una proba dura pels 176 participants que s’han traslladat per prendre part en el campionat espanyol, alguns d’ells de categoria sub12.

La competició són 9 rondes en 6 dies, això implicarà tres jornades dobles (dilluns, dimecres i divendres) i tres de senzilles (dimarts, dijous i dissabte). El ritme de joc, 90 minuts amb increment, és el mateix que s’utilitzava a Benasque, on l’andorrà ja va participar.

La primera ronda, a les 10:00, l’ha emparellat precisament amb un dels jugadors catalans sub12, Guillem Jové, que va finalitzar en el lloc 31è de la seva categoria amb 5’5 punts. La partida ha estat llarga i ha acabat guanyant el del Principat després de quatre hores de joc. El seu rival, que ha sacrificat un peó a l’obertura, s’ha defensat força bé i no ha estat fins el final en que el jugador andorrà ha pogut imposar l’avantatge material.

A la tarda, amb les peces negres, s’ha enfrontat a un altre dels representants catalans, concretament en Dan Clotet. La partida ha estat força igualada després d’una obertura amb un esquema molt sòlid per part de les blanques. Poc a poc però, el representant d’Andorra ha anat prenent la iniciativa i els canvis en l’estructura li han resultat favorables gràcies a l’activitat de les seves peces pesades combinades amb l’alfil. Malauradament un seguit de canvis l’han dut una posició igualada en els destrets de temps on ha perdut la objectivitat, jugant a guanyar en una posició on havia de pensar en fer les taules. El seu rival ha aprofitat així el moment guanyant la partida gràcies al fort cavall combinat amb el peó passat.

Entre les dues partides d’aquest dilluns, l’andorrà ha jugat 8 hores! Dimart, a les 10:00 la tercera ronda i per la tarda tindrà un merescut descans.

Deixa un comentari

Previous post Bona nota per Soldeu El Tarter de cara a la Copa d’Europa d’esquí alpí
Next post Estevez entrena rondes de gegant, físic i start section a Les 2 Alpes