Setè lloc d’Andorra a la Copa d’Europa de les Nacions d’atletisme

La selecció andorrana ha tancat, aquest dijous, la Copa d’Europa de les Nacions en una setena posició en la classificació final de la tercera divisió, la millor classificació aconseguida mai, millorant la vuitena posició de l’any 2021. Un bon resultat per un país amb tant poques llicències comparat amb la majoria dels rivals amb els que ha competit. Finalment la classificació l’ha encapçalada Irlanda, seguida d’Àustria i Israel. Tots tres països pugen i competiran a segona divisió l’any 2025.

Aquest dijous cal destacar una prova per damunt de les altres com ha estat el 4×400 mixt. El relleu format per l’Alba i la Duna Viñals, el Pau Blasi i el Pol Moya ha quedat en quarta posició només per darrere d’Irlanda, Àustria i Israel amb un temps de 3:29.54 que representa un nou rècord nacional.

La darrera jornada de la competició, globalment ha estat la més complicada amb la disputa de molts concursos, especialitats on les federacions petites pateixen més. Tot i així, tots els atletes han millorat les seves marques o hi ha estat molt a prop. Maria Morató ha quedat en novena posició establint un nou rècord nacional de llançament de javelina amb una marca de 29m60. També en javelina, el Lander Teixeira ha quedat tretzè amb un llançament de 33m47 (MMP). L’Oriol Cerdà ha quedat tretzè en llançament de pes amb un  10m17 (MMT). En els concursos de salts, la Jana Rodríguez, de només 16 anys, ha quedat dotzena amb un salt de 4m83 (MMT). En salt d’alçada una altra de les més joves de la selecció, l’Aroa Carballo, ha acabat en novena posició amb un salt de 1m55 (MMP), i finalment el Nil Graells, també en salt d’alçada, ha acabat desè amb un salt de 1m70.

Pel que fa a les curses, en 200m la Bruna Luque ha quedat sisena de la sèrie B amb un temps de 26.68 (MMP) i el Guillem Arderiu tercer de la sèrie B amb un temps de 22.39 (MMP). En el 3000m obstacles la Xènia Mourelo ha acabat setena amb un temps de 11:19.40 (MMT) en una cursa complicada que s’ha trencat molt aviat pel rapidíssim ritme que ha imposat l’albanesa Luisa Gega, una de les millors especialistes del 3000 obstacles d’Europa. En els 5000m el Francesc Carmona ha finalitzat novè amb un temps de 15:40.37 en una cursa que ha corregut molta estona sol. I, finalment, ha tancat la jornada de curses individuals l’Aina Cinca amb la vuitena posició dels 1500m amb un temps de 4:43.58, en una cursa eminentment tàctica.

La Copa d’Europa de les Nacions estanca amb cinc nous rècords nacionals absoluts.

Text: FAA.

Foto: sportmedia.es

Deixa un comentari

Previous post El Comú d’Encamp treballa per fer un agost de futbol sala
Next post El camp d’Aravell i Juan Postigo, els protagonistes de la segona etapa de l’Alps Tour