Soldeu El Tarter es prepara per les FInals de la Copa d’Europa d’esquí alpí

Els sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira van iniciar el passat dimecres els treballs de preparació de les pistes de les Finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí que tindran lloc del 14 al 20 de març. L’equip tècnic encapçalat pel director de cursa, Santi López va realitzar dimecres una inspecció al llarg de la pista Avet de Soldeu amb els tècnics de l’estació i la productora audiovisual que s’encarregarà d’oferir les proves tècniques (SL i GS) en streaming i que alhora es coordinarà amb l’equip de comunicació per difondre les imatges de les curses a diferents televisions de tot el món així com als mitjans online esportius i del món de la neu.

En l’inspecció de la FIS el passat mes de juliol, els responsables la Copa d’Europa van traslladar al comitè organitzador de les Finals 2022 la necessitat de potenciar i reforçar la comunicació i el màrqueting per tal d’elevar la notorietat del circuit continental. En aquesta línia, des de l’organització s’aposta per ampliar la visibilitat de l’esdeveniment, i les curses tècniques que se celebraran a la pista Avet es podran seguir en directe des del web www.grandvalirasoldeuworldcup.com. El gegant i l’eslàlom masculí tindran lloc els dies 15 i 16 de març respectivament. Per la seva part, el gegant i l’eslàlom femení es disputaran els dies 19 i 20 de març.

Instal·lació de canons a l’Avet

Els preparatius de la mítica pista Avet per a les Finals de la Copa d’Europa del 2022 han donat el seu tret de sortida avui amb la instal·lació de quatre canons ventilador que complementen els 32 fixes situats al llarg del traçat. Per la complexitat dels treballs, la maniobra s’ha realitzat amb helicòpter i els canons s’han col·locat al tram del mur final de la pista. Els quatre canons mòbils són model Technoalpin TF10 i TR8 i permeten una producció de neu en temperatures més altes que els fixes.

Els treballs han tingut una durada d’aproximadament una hora i han participat 10 persones entre l’equip de neu de cultiu de l’estació i d’Heliand.

La direcció tècnica preveu iniciar la producció de neu entre mitjans i finals del mes d’octubre sempre que les condicions de la meterologia ho permetin.

Foto: Soldeu El Tarter.

Deixa un comentari

Previous post Joan Verdú correrà la primera cita de la Copa del Món de gegant
Next post Canvi d’imatge del CE Sant Julià que passa a dir-se LAUesport