Soldeu i El Tarter acullen el Grandvalira Skimo Camp by GORE-TEX

Els sectors de Soldeu i El Tarter de Grandvalira van acollir aquest cap de setmana el Grandvalira Skimo Camp by GORE-TEX, unes estades de formació en un dels esports de muntanya amb més creixement dels darrers anys: l’esquí de muntanya. Les jornades van comptar amb la presència de l’andorrana Stefi Troguet i el català Ferran Latorre, ambdós experts alpinistes en l’assoliment de pics de 8.000 metres sense oxigen artificial.

Latorre i Troguet van aportar el seu granet de sorra a la formació impartida pels experts de l’escola de Grandvalira. “Soc formador i guia de muntanya i, per tant, m’encanta educar a la gent a conèixer el medi on ens movem i més en un país com Andorra”, assenyala Latorre, que afegeix que “hi ha un ‘boom’ de l’esquí de muntanya, com de tots els esports de muntanya en general, però falta molta formació. Molta gent està desinformada, i no hi ha pitjor perill que estar desinformat”. Per la seva banda, Troguet posa en relleu el gran ús que fa de les pistes i els circuits de Grandvalira per entrenar. “Vinc molt per fer esquí de muntanya, aprofito i faig per exemple una Àliga, que és la pista que més faig aquí. Sempre t’ho trobes en bones condicions i és una bona manera de sortir i fer un entrenament de qualitat”.

En aquest sentit, Grandvalira Resorts ha fet els últims anys una aposta decidida per l’esquí de muntanya, amb el disseny de nous circuits cada temporada i el manteniment dels ja existents, així com una major inversió orientada a aquest servei. Amb els nous traçats que s’han incorporat aquesta temporada a tots els sectors de Grandvalira, l’estació compta amb més de 41 km de circuits condicionats i senyalitzats per a la pràctica segura d’aquest esport. A més, les escoles del domini més gran del sud d’Europa també han notat un augment en la demanda d’aquest servei.

El responsable de l’Adventure Center i guia d’alta muntanya de Grandvalira – Soldeu El Tarter, David Parra, destaca que “les nostres escoles estan creixent i el públic cada vegada demana més serveis. Més enllà de l’esquí alpí, tenim les raquetes i el freeride, així com l’esquí de muntanya, i tenim un públic d’esquí de muntanya que va creixent”. En aquest sentit, Parra indica també que “anem mantenint els circuits de les estacions i estan tots ben marcats”.

Cal recordar també que el domini compta amb els Grandvalira Mountain Guides (GMG) que permeten descobrir els paisatges més espectaculars o coronar els cims més emblemàtics de la mà de guies d’alta muntanya titulats.

Formació i pràctica a l’Skimo Camp by GORE-TEX

Durant la primera jornada de formació realitzada el dissabte, els participants van assistir a una xerrada impartida pels instructors i guies experimentats de l’escola de Grandvalira en què van tractar diversos temes de seguretat com saber repassar les previsions meteorològiques i els butlletins de perill d’allaus (BAP), aprendre els protocols de detecció i rescat de víctimes d’allaus (DVA/ARVA), o conèixer les normes de circulació en els entorns fora pista i circuits senyalitzats com els que té Grandvalira. També van dur a terme tallers pràctics en què es van treballar les diferents tècniques tant d’ascens com de descens i l’observació del terreny per conèixer l’estat de la neu. Finalment, els participants de l’Skimo Camp van poder participar en una sortida en esquí de muntanya el diumenge al Pic de la Coma de Varilles i en la qual van poder portar a la pràctica tot l’après durant la formació.

Una altra de les accions del Skimo Camp va ser la projecció del llargmetratge “Mont Logan”, una pel·lícula d’esports de muntanya del Festival de Cine de Torelló 2021. A més, Ferran Latorre va compartir “Nanga Parbat con esquís”, el vídeo de l’espectacular descens en esquís amb la seva expedició després de fer-ne el cim, el novè més alt del món.

Per la seva banda, la marca de roba tècnica de muntanya va presentar la jaqueta GORE-TEX Active 3 capes, una peça altament transpirable, impermeable, paravent i un 20% més lleugera que les seves predecessores, característiques que la fan ideal per a la pràctica de l’esport alpí més exigent. Destaca que la jaqueta compleix amb els estàndards europeus de sostenibilitat (OEKO-TEX i Bluesign) i utilitza un 50% de fibres sintètiques reciclades. “L’esquí de muntanya és una activitat extremadament aeròbica, però també tècnica donat que parlem d’alpinisme, per això GORE-TEX Active 3 capas és una solució ideal”, assenyala Kari Gómez, responsable de Màrqueting de GORE-TEX a França, Espanya i Andorra. I afegeix que el rendiment en aquesta activitat de muntanya “millora gràcies a innovacions com les que representa GORE-TEX Active 3 capes amb un laminatge molt suau, lleuger, enormement transpirable i durador”.

Deixa un comentari

Previous post Els Rangers aspiren al títol i l’Andorra Hoquei Gel amb poques opcions per ficar-se al playoff
Next post Andbank i la FAN renoven l’acord de col·laboració