Sòlida actuació de Raül Ferré a HELL i finalitza en P4

El FIA RX2e Rallycross Championship ha celebrat la seva segona ronda de la temporada a l’impressionant circuit noruec de Lånkebanen. La pista del municipi d’Hell ha estat l’escenari idoni per a les espectaculars batalles que s’han viscut, de les quals Viktor Vranckx ha sortit vencedor a la gran Final que han viscut els nombrosos aficionats presents a les grades.

Sota un cel inestable que presagiava possibles plugims fins i una relativament baixa temperatura exterior, es va iniciar a la competició amb els deu RX2e afrontant els abruptes desnivells del traçat que és la casa del World Rallycross de Noruega, una vegada que es va realitzar el sorteig previ que va decidir les posicions de sortida per a la primera mànega de qualificació, l’Heat 1.

Un cap de setmana d’infern, les lluites i els contactes van ser la constant

Primer, els pilots van tenir l’oportunitat de fer les dues sessions d’entrenaments lliures per acabar d’afinar els cotxes i conèixer un circuit inèdit per a ells. Un cop van acabar ambdues mànegues, la primera gran batalla va començar, amb Raül Ferré i Patrick O’Donovan a la Pole Position de cadascuna de les dues curses a disputar.

La batalla va ser intensa en totes dues, amb el jove pilot de l’ACA defensant-se dels atacs de Viktor Vranckx als primers metres. El belga va aconseguir passar l’andorrà en una maniobra de què es va aprofitar Nils Andersson per posar-se segon. Vranckx va assolir la victòria i el millor temps absolut, mentre que Mark Flaherty es va veure obligat a abandonar. A la segona cursa, Isak Sjökvist i Pablo Suárez van superar O’Donovan a la sortida per escapar-se al capdavant. El suec va travessar la meta primer, seguit de l’espanyol.

Els resultats van armar la graella de l’Heat 2, amb Suárez i Sjökvist a la Pole Position de les seves respectives mànigues. El pilot de Gran Canària va subjectar els seus rivals al primer revolt per escapar-se al capdavant, aprofitant un toc entre Andersson, Laia Sanz i O’Donovan que els va fer perdre temps. Encertant amb l’estratègia, Pablo Suárez va signar el triomf en aquesta primera cursa, seguit d’Andersson. A la segona, Viktor Vranckx va passar a Isak Sjökvist per assegurar la victòria i el màxim de punts d’aquesta segona qualificació. Per la seva banda, Lance Woolridge i Aksel Lund Svindal van completar la seva estrena al FIA RX2e Rallycross Championship amb unes bones actuacions.

Diumenge va donar pas a una nova jornada de passió per les curses. Després del matinal Warm Up, es va donar pas a una vibrant Heat 3 en què la baralla va ser absolutament intensa. Isak Sjökvist va aprofitar un ritme més alt que Nils Andersson per guanyar la seva màniga i marca el temps més ràpid. La segona, es va veure marcada per un toc a la sortida protagonitzat per Patrick O’Donovan i el jove Pilot de l’ACA Raül Ferré, arribant a contactar amb Viktor Vranckx i encaixonant Pablo Suárez. Amb els cotxes realment tocats, Vranckx va aconseguir aguantar al capdavant, amb Suárez endollant-lo i entrant a meta gairebé paral·lels.

El rànquing després dels tres Heats va determinar les posicions de sortida de la Progression Race. En totes dues, les estratègies van ser determinants per al resultat, amb Viktor Vranckx encertant de ple per guanyar la primera; mentre que Isak Sjökvist es va endur a la butxaca la segona. Amb això, es van configurar les graelles de sortida de les dues Semifinals del World Rallycross de Noruega al FIA RX2e Rallycross Championship.

A la primera, Viktor Vranckx, Pablo Suárez i Patrick O’Donovan van escapar d’un primer revolt en què es van quedar Lance Woolridge i Aksel Lund Svindal. Tot i que Woolridge va poder continuar en carrera, Svindal es va veure obligat a abandonar, amb el cotxe totalment impossibilitat per continuar. Vranckx es va defensar de manera magnífica dels atacs de Suárez, passant la meta com a guanyador en un nou duel al límit entre el belga i l’espanyol.

A la segona, Isak Sjökvist va mantenir a ratlla un competitiu Nils Andersson, que va subjectar la segona posició davant la incessant pressió de Raül Ferré. Laia Sanz va buscar els forats per superar el pilot andorrà, però la catalana no va poder finalment passar-lo, quedant fora de la final, de la mateixa manera que Mark Flaherty. Sjökvist va aconseguir el triomf, seguit d’Andersson i el jove pilot ACA Ferré.

La graella de la Final del FIA RX2e Rallycross Championship del World Rallycross de Noruega va quedar establerta amb Viktor Vranckx, Isak Sjökvist, Nils Andersson, Pablo Suárez i Raül Ferré, que van barallar amb fermesa quan el semàfor es va posar en verd. Suárez va quedar obstaculitzat pels pilots de davant, cosa que va ser aprofitada per Ferré per superar-lo, mentre Vranckx aguantava Sjökvist i Andersson. Amb les cartes damunt la taula, les estratègies van jugar un paper fonamental, una vegada més; sent el belga qui va aconseguir treure el partit més gran.

Viktor Vranckx va signar així la victòria al World Rallycross de Noruega, la segona al FIA RX2e Rallycross Championship. Nils Andersson va aconseguir passar a Isak Sjökvist i tots dos van completar el podi ple de joventut al traçat de Lånkebanen per tancar un gran cap de setmana de carreres i espectacle. La propera cita del campionat serà el cap de setmana del 3 i 4 de setembre a Riga, Letònia.

Raül Ferré: « Aquesta P4 l’estic vivint com una victòria. Teníem bon ritme, érem molt ràpids, només cal veure el resultat del Warm Up, però els contactes i xocs van ser una constant, el factor sort no ens ha acompanyat. A l’Heat 3 em xoquen i trenco la direcció, tota la cursa defensant la tercera posició fins a quedar tercers. A la Progretion Races, sortim i a la primera corba ens donen un cop que ens deixa sense frens. Això ens va deixar en la posició última a la semifinal i aquí havia de fer costi el que costi tercer i un millor tercer que el de l’altra semifinal pel que fa a còmput de temps. Vaig afrontar amb focus total la semifinal i vaig poder aconseguir entrar a la Final. Ja disputant la Final i amb un ritme encara més alt, sortim cinques, però arribem a fer una molt bona maniobra que em deixa encertat, però el quart em xoca i em desplaça a la posició quarta on acabo defensant aquesta posició ».

Claudi Leite: « Tot i que al sorteig inicial ens va tocar sortir a la Pole, de seguida la competència va ser molt dura, se’ns van tirar a sobre, molts tancaments, cops i conservar les posicions va ser molt dur durant els dos dies, tot i que Raül va tenir una actuació molt sòlida i el màxim suport de tot l’equip que l’acompanya. La preparació va ser molt exhaustiva, adaptar-se al circuit no va ser fàcil i el nivell competitiu va ser molt alt. Cada estratègia que es preparava, un cop posada en pràctica, s’havia de corregir immediatament. Vam afrontar la segona jornada amb diverses estratègies traçades, però ja a la primera cursa un xoc el va fer perdre temps, trencament de direcció. Ja a la final i sortint en una cinquena posició, cosa que fa molt difícil ubicar-se entre els tres primers, ho vam fer molt bé a la sortida i a la primera corba havíem guanyat terreny, però una jugada força extrema d’un altre pilot ens va portar a la quarta posició».

Deixa un comentari

Previous post Carlos Sánchez “El Maño” nou entrenador de l’ENFAF femení sènior
Next post La preselecció de França femenina de rugbi es concentra a Andorra