Sort, esportistes!!

A poc a poc veiem com diferents especialitats esportives reprenen les competicions, allà on es varen quedar el passat 14 de març, quan el Govern va decretar el confinament. Enrere queden gairebé tres mesos, on el món de l’esport al principat ha quedat completament aturat. Ni competicions, ni entrenaments en grups, ni desplaçaments a les instal·lacions esportives habituals. Res, completament res.
Hi ha hagut un gruix important d’esportistes que han vist com les seves federacions han pres la determinació de cloure les respectives temporades. Esports com el bàsquet, l’hoquei patins entre altres han “tancat” la paradeta abans de temps.
En aquest temps hem vist les dos vessants tan diferents de l’esport. Els professionals i els amateurs. Uns han tingut el privilegi de començar a entrenar i els altres que no ho han fet ni ho faran fins a començar la nova temporada.
Està clar que en un país com Andorra, on l´esport mou el 8% del PIB, calia trobar la solució dels esportistes d’èlit, simplement perquè són ells els que ens representen com a país arreu i són a ells, els que demanarem rendiment si, després de rebre alguna de les beques que estableix Govern, no aconsegueixen els resultats desitjats.
En aquest sentit, cal lloar l’esforç del Govern I més concretament el ministeri I la secretaria d’Estat d’Esports que han intentat fer mans i mànigues perquè els nostres esportistes poguessin entrenar quan abans millor. Em consta que no els hi ha estat fàcil conciliar la seguretat amb els entrenaments; les exigències dels esportistes amb els protocols sanitaris. Tot ha anat més lent del desitjat, a causa de la por dels rebrots i els contagis. Ara, a poc a poc, es veu la llum del túnel.
El Morabanc Andorra ja ha viatjat a València per disputar una “anormal” fase final de l’ACB (amb el bitllet europeu sota el braç, però a falta de confirmació oficial), els equips de la FAF ja entrenen, els nedadors de categoria absoluta intenten agafar la forma a la piscina del CEO, els esquiadors utilitzen el simulador per poder “inventar-se” els entrenaments o els corredors de la FAM, malgrat tenir suspeses les competicions del circuit mundial, segueixen corrent per les nostres muntanyes amb l’únic objectiu de no perdre l’estat de forma.
A poc a poc, torna el moviment. Ara caldrà esperar el juliol, per veure com es desenvolupen les estades esportives d’estiu, els campus, i les diferents activitats que segur que tenen planejades els diferents comuns.
Andorra és un país d’esports, i ni la pandèmia, ni cap crisi sigui sanitària, econòmica o social impedirà que ho sigui.
Així que sort, esportistes!!

Deixa un comentari

Previous post Experiències d’alçada gratuïtes a la Massana
Next post #KmscContraElCàncer el repte del 2020 d’Andorra contra el càncer