Spielberg decisiu per Joan Vinyes i el seu Porsche 911 GT3

Joan Vinyes (Porsche 911 GT3 – Baporo Motorsport) farà el llarg desplaçament fins a Spielberg (Àustria) amb l’objectiu de confirmar la tercera posició que ara mateix ocupa en el provisional de la categoria PRO-AM del PCCB 2023, encara que sense obviar la possibilitat de millorar una plaça en l’esmentada classificació depenent de com es desenvolupin les últimes carreres de la temporada del certamen.

El circuit (Red Bull) seu central de l’equip de les begudes energètiques.
Osterreichring (Circuit d’Àustria) va ser el nom del traçat quan es va construir en el 1969, per a ser l’escenari del G.P. d’Àustria de F1. En aquells moments la seva longitud era de gairebé 6 km. Es va remodelar entre els anys 1995 i 1996, a més es va passar a anomenar A1-Ring i el traçat es va reduïr a 4.326 metres.

L’any 2002 va passar els seus moments més crítics, en concret, va entrar en fallida i la seva activitat habitual va passar a ser de recinte per albergar concerts, exhibicions, entre altres.

La salvació per a les instal·lacions austríaques es va produir en el 2009 amb l’arribada de l’escuderia Red Bull Racing, les esmentades instal·lacions es van remodelar totalment, mantenint la longitud que superava per poc els 4 km. El canvi de nom era obligat, a partir d’aquella data va passar a dir-se Red Bull Ring (Circuit Red Bull).

 Els diferents campionats que es donen cita el cap de setmana en el Red Bull Ring, condicionen el timing horari del PCCB.
La disputa del ROUND 6 del PCCB, coincidirà en el traçat austríac amb diversos campionats de la marca de Stuttgart a més de, com a certamen estrella del meeting, el Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), un dels campionats de turismes mítics del calendari internacional.

Vinyes debutarà en el traçat de Red Bull el divendres (dia 22) a partir de les 12.40 hores, amb la disputa dels primers 40’d’entrenaments lliures. La mateixa jornada, a partir de les 17.10 hores, s’obrirà el pìt-lane per a iniciar la segona oportunitat que tindran els equips, per a continuar millorant la posada a punt de les seves mecàniques.

 A Spielberg la jornada del dissabte (dia 23) serà la decisiva del meeting. A les 9.30 hores s’iniciaran els 35’ d’entrenaments oficials, que posaran l’ordre a les graelles de sortida de les carreres.

La carrera 1 es correrà el mateix dia a partir de les 16.40 hores (30’ + 1 volta), mentre que la carrera 2, també programada a 30’ + 1 volta, començarà a la mateixa hora (16.40 hores), però del diumenge (dia 24).

Vinyes espera gaudir de l’últim meeting de la temporada de la PCCB.
A pesar de l’experiència viscuda a Zolder (Bèlgica), Vinyes es mostra optimista amb la intuïció que les últimes carreres de la temporada seran molt competides, però dins de la rivalitat habitual en proves d’aquestes característiques.

Joan Vinyes, al volant del Porsche 911 GT3 Cup #13, començarà a rodar pel traçat de les begudes energètiques el divendres (dia 22) a les 12.40 hores.   

Deixa un comentari

Previous post Molt problemes mecànic de Jordi Raposeiras a Navarra
Next post Tres medalles d’argent per Andorra a l’Europeu dels Petits Estats de Karate