Stefi Troguet vol coronar el Makalu

Aquest dimarts, l’alpinista Stefi Troguet ha donat a conèixer una nova expedició que s’emmarca dins del seu ambiciós projecte de coronar els catorze pics de més de 8.000 metres d’altitud d’arreu el món, sense oxigen assistit. De nou, ho farà de la mà del nepalí Nirmal Purja, conegut per l’apelatiu Nimsdai, l’alpinista rècord de l’himalaisme de l’actualitat. La darrera expedició de l’encampadana, va ser durant els mesos d’abril-maig del 2023, on va intentar coronar l’Everest. Enguany, l’encampadana novament, viatjarà a la zona de Kosiper, sumar la seva 6a expedició dels 14 x 8000 sense oxigen assistit.

Aquest nou repte té per nom el Makalu que és la cinquena muntanya més alta de tot el món amb una altitud de 8463 metres sobre el nivell de la mar i està situat en la zona de Mahalangur de l’Himàlaia a 19 quilòmetres del Pic de l’Everest. Aquesta nova expedició s’iniciarà la setmana vinent i no és fins a partir de mitjan mes d’abril que té previst d’arribar al camp base, on començarà la primera fase d’aclimatació.

En la roda de premsa, Troguet ha destacat la seva bona forma física i emocional, assenyalant que van ser factors que van influir negativament en la darrera expedició a l’Everest i que enguany se sent preparada per poder donar el seu tot per aconseguir el repte.

Deixa un comentari

Previous post Gràcies Sandra
Next post La FMA ja te pressupost aprovat, per unanimitat, pel 2024