Aquest matí, Stefi Troguet ha presentat, al Comú d’Encamp, el seu nou repte per aquest any, dins del seu projecte 14x 8.000 sense

oxigen assistit L’alpinista andorrana ha desvelat que, al mes d’abril, marxarà en la que serà la seva cinquena expedició amb un clar i ambiciós objectiu: Coronar l’Everest, el Pic més alt del món de 8.849 metres d’altitud.

També ha donat a conèixer un segon objectiu. Ascendir el cim del Lhotse, la quarta muntanya més alt del món de 8.516 metres d’altitud. Cal destacar que aquest segon repte es durà a terme en funció de com evolucionin les condicions de la mateixa atleta així com les condicions meteorològiques de la zona.

L’encampanada ha destacat que és un repte que arriba abans del previst, però que gràcies a les marques i institucions que li estan donant suport, així com gràcies a l’equip que l’ajuda a gestionar els permisos, entre altres ítems, donarà el seu màxim per a complir l’objectiu 2023 i fer ambdós cims.

Cal recordar que Stefi Troguet ja compta amb tres cims de més de 8.000 coronats en el seu expedient. L’any 2019 va poder coronar el Nanga Parbat, de 8.125 metres d’altitud i el Manaslu de 8.163 metres. L’any 2022 va assolir el cim del K2 de 8.611 metres d’altitud amb el mateix equip amb el qual farà l’expedició d’enguany,

Acompanyada pel reconegut alpinista nepalí Nims Dai i el seu equip, viatjarà al mes d’abril a Nepal per a fer el trekking fins als primers camps base i fer una bona aclimatació El mes de maig serà el moment d’atacar l’Everest i el Lhotse.

Per finalitzar, Troguet ha volgut destacar que no s’amaga de dir que realitzarà ambdós cims amb el que ara es coneix com un equip comercial, amb xerpes i alpinistes professionals que l’ajudaran a assolir el seu gran objectiu 2023.

Deixa un comentari

Previous post Cande Moreno finalitza 10a al primer entrenament de descens a la Copa d’Europa de Crans Montana
Next post Carola Vila i Gina del Rio, a l’OPA de Campra