Tercera medalla per Gina del Rio en el mundial junior, aquest cop als 10km individuals clàssic

Tenia un or a la cursa Sprint del passat dilluns. Després va sumar el bronze als 20km mass start del dimecres. Avui tocava 10km individuals en clàssic i s’ha penjat la plata.

Els Campionats del Món júniors de Planica (Eslovènia) formen ja part de la història de l’esport andorrà. Una cita absolutament memorable en la que Gina del Rio, de 20 anys, avui ha arrodonit la seva actuació amb una tercera medalla, en aquest cas de plata.

Després de les tres voltes a un circuit de 3.3km, l’andorrana ha finalitzat segona amb un crono de 26.48,6, a 8,5 segons de la sueca Evelina Crusell, que s’ha imposat amb 26.40,1. Tercera al podi ha estat la noruega Anniken Sand, a 23,4 segons de Crusell.

L’andorrana sortia amb el dorsal 7 i començava ja d’inici a marcar els millors temps. Al quilòmetre 1.85 Del Rio era el millor temps, seguida per la italiana Iris de Martin, que al final seria setena. Tercera era aquí la sueca Crusell a un segon.

Al quilòmetre 3.3, l’andorrana mantenia el seu avantatge sobre Crusell, amb 0.9s, i De Martin marxava a tres segons, però en el quilòmetre 5 Crusell es posava per davant amb 4,2 segons respecte a la Gina, que passava a ser segona, mentre que tercera ara era Sand, que al final seria tercera. En el quilòmetre 7.3, les posicions es mantenien, amb Crusell primera, a 8,3 segons Del Rio i a 19.7 Sand. Al final, en meta Gina del Rio mantenia la distància amb Crusell, que guanyava, i allunyava uns segons a Sand, que acabava tercera a 23,4 segons.

Deixa un comentari

Previous post L’FC Andorra presenta els braçalets solidaris
Next post Gut-Behrami pren a Shiffrin el lideratge de la Copa del Món