Top 20 de Marc Font en la primera prova del mundial de Hard Enduro a Sèrbia

Marc Font va arribar a Zaltibor (Sèrbia) amb “els deures fets”, quant a haver preparat a consciència l’inici del Campionat de Món FIM de Hard Enduro. La recompensa no va ser una altra que situar-se en la 15a posició de la categoria Sènior-PRO (16a en l’absoluta), en un meeting que va finalitzar de manera espectacular, aconseguint la 12a plaça en l’absoluta, en la jornada final del Xross Hard Enduro Challenge.

Quant al seu germà Miquel, que va disputar la cita de Zaltibor en la categoria EXPERT, va obtenir una meritòria 15a posició després d’aconseguir la 2a plaça en la qualificació (79 pilots classificats) de l’etapa pròleg i superar una jornada molt complicada en els primers 100 km, de competició.

El pilot de ZonaPaddock (Marc Font) en progressió durant els quatre dies en Zaltibor.
Durant la primera jornada en la localitat sèrbia, Marc Font va estar pendent de les verificacions i dels últims retocs en el seu KTM abans de començar a competir en el Pròleg Akrapovic.

La competició es va iniciar amb la disputa de la mànega de qualificació, vàlida per a la formació de la graella de sortida de la primera jornada i per a participar en carrera del pròleg, en la qual només tenien accés els 15 més ràpids en la qualificació.

Marc Font va parar el crono en 1’01”89 a la segona volta all traçat espectacle muntat pels organitzadors en ple centre de la localitat de Zaltibor. Amb aquest registre Marc es va situar en la 23a posició (68 pilots classificats) de la categoria PRO, per la qual cosa s’assegurava un bon lloc en l’ordre de sortida.

Els boscos de la SÈRBIA CENTRAL van ser l’escenari dels tres dies de competició.
Amb la localitat de Zaltibor com a nucli central del Xross Hard Enduro Challenge, els pilots van haver de superar les grans dificultats que tenien els recorreguts marcats pels organitzadors a les muntanyes de l’esmentada Zaltibor i de les localitats de Tara i Mokra Gora.

Com havia imaginat Font, les dificultats a superar van ser en forma de zones amb arbres, torrents amb pedres de dimensions variada, zones de terra…, Tot “amanit” amb pluja i fred, van fer que en alguns moments el traçat es pogués qualificar de dantesc.

Tot va sortir segons el planejat per al pilot de la FMA, sortint des de la 25a posició, va mantenir el lloc fins al punt d’avituallament (Service point). A partir d’aquest instant va incrementar el ritme i va aconseguir completar la jornada en la 19a plaça en la classificació absoluta, amb un crono de 5h07’35”41.

La segona jornada, també 100 km, va seguir en la mateixa línia de dificultat tant en el recorregut com en l’ambient meteorològic. El canvi va estar en la manera d’afrontar el dia 2, per part de Marc Font. Va sortir decidit a llimar diferències, però problemes mecànics van condicionar la seva actuació durant tota la jornada.

El pilot andorrà molt contrariat al final del dia 2, va veure com quedava situat en la 24a posició entre els PRO, amb un registre de 4h22’32”30. Malgrat tot en l’acumulat, se situava en el 17è lloc, amb un temps de 9h37’03”75, entre un grup de 5 pilots separats per diferències mínimes. Sens dubte l’última etapa de la XROSS Challenge, seria decisiva per a aconseguir el seu objectiu. Marc estava convençut: “Puc estar entre els 15 millors de la classificació absoluta”.

Marc va aprofitar al màxim l’última jornada en Sèrbia, la seva EXCEL·LENT actuació en els 100 km finals el va portar a fregar el top10 entre els sènior-PRO (12a en l’absoluta), amb un crono de 3h27’04”44, a escassos 20’ d’una llegenda del hard enduro mundial, com és el pilot britànic Graham Jarvis, que va ser qui va tancar el top10 del dia 3.

En la classificació final sènior-PRO final, Marc Font va ocupar la 15a plaça, amb un temps acumulat de 13h04’08”19. Cal esmentar que en la classificació absoluta de la categoria reina del mundial de l’especialitat, a part del millors especialistes sènior, va ser superat pel pilot Júnior, Matthew Green, pilot local i en conseqüència bon coneixedor de l’escenari en el qual s’ha disputat la Xroos  Challenge.

Miquel Font, molt satisfet de la seva participació en el Xross Challenge.
El pilot andorrà va competir en la categoria EXPERT (també coneguda com a Silver) de la cita del mundial de Sèrbia. Va acudir als Balcans sense un objectiu concret i estar al final de les tres jornades en el top15 de la categoria es pot catalogar d’un gran resultat.

Aquest era el resum dels dies de competició, que ens feia Miquel: “Molt content en general de com ha anat la carrera en els boscos de Sèrbia. En el pròleg vaig lluitar per guanyar fins a l’últim moment. Al final una segona posició que per a començar estava molt bé.

La RED BULL ERZBERGRODEO, coneguda com la competició de motos offroad més famosa del món donarà continuïtat, el pròxim mes de juny (del 8 al 11), al Campionat de Món de Hard Enduro. La cursa es disputarà, com es habitual, amb Eisenerz, localitat minera d’Àustria, com a nucli central.

Els germans FONT NO ESTARAN a ÀUSTRIA, per falta de PRESSUPOST. Pròxim repte per ells RED BULL ABSTONE (Itàlia).

Així doncs, serà a principis de juliol, en concret els dies 7, 8 i 9 de juliol, quan la regió de la Toscana italiana acollirà el tercer meeting del calendari del Campionat del Món FIM de Hard Enduro. A Val di Luce sí que hi haurà presència andorrana, Marc i Miquel Font estaran en el parc de pilots.

Previous post Laia Taulats guanya la segona prova de la Copa d’Espanya d’escalada en bloc i velocitat
Next post Empat 1-1 de l’FC Andorra a Butarque