Top 5 de Vinyes-Mercader a Ferrol

Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suziki Swift R4lly) van saldar el seu desplaçament a Ferrol, aconseguint la cinquena plaça de la classificació absoluta del 52 Ral·li de Ferrol – Suzuki, prova vàlida per al S-CER.

Ivan Ares-David Vaquez van ser els vencedors del ral·li, després de decantar al seu favor la bonica lluita que van mantenir amb Efren Llarena-Sara Fernandez i Josë A. “Coet” Suarez-Pin Iglesias, els tres equips amb mecàniques R5.

Els Suzuki Swift R4lly, de l’equip Suzuki Ibèrica, Pardo-Perez i Vinyes-Mercader, van completar el top 5 d’una prova que, una vegada més, es va caracteritzar per la complexitat de les especials, marcades en carreteres estretes, amb asfalt molt deteriorat i que transcorren enmig de grans extensions de boscos d’eucaliptus.   

Temperatura agradable durant la setmana … Incertesa durant la segona etapa.

A pesar que el sol va lluir amb força, els participants i en general els aficionats que van triar passar uns dies a Ferrol van gaudir d’una temperatura agradable en els escenaris de les especials de la prova. L’amenaça de pluja prevista per al dissabte (dia 21) va ser present durant la disputa de la segona etapa. Les mirades a l’horitzó van ser (fins al migdia) una constant durant la celebració d’aquesta segona jornada de competició.

Shakedown i TC. La zona d’Esmelle, pròxima a Ferrol, una vegada més l’escenari triat.

L’últim test al volant del Swift R4lly va tenir un desenllaç agredolç per a Vinyes-Mercader. Després de les dues primeres passades de presa de contacte, en la tercera van parar el crono en 1’59”385, un excel·lent temps que deixava clar que la posada a punt del Swift era la idònia.

La inèrcia positiva es va torçar en la disputa del tram de qualificació (TC), en una de les zones ràpides del shake, un dels tants paranys que amagava el traçat, va descol·locar al Swift. L’habilitat de Vinyes va ser determinant per a portar-lo, a través d’un prat, a la carretera per on transcorria l’especial, sense conseqüències dignes d’esment per als pilots, ni per al públic present en la zona, ni per a la mecànica. Va poder seguir cap a la meta encara que, això sí, amb uns segons perduts que  el van relegar a la 8è, lloc de la classificació del TC.

Una vegada finalitzada la part inicial de la prova, Joan va fer aquest comentari: Després de com ha anat aquesta passada final, crec que el més positiu és que el pas pel prat no ha tingut conseqüències per a ningú. D’altra banda ressenyar que, anàvem molt de pressa i que el temps penso que hauria sigut molt bo, però vam caure en un parany del traçat i, per sort, les úniques conseqüències van ser en el crono.

Etapa 1. (Irixoa-Monfero, 14,90 km y Monfero-Monfero 6,12 km). Vinyes a bon ritme.

Monfero és coneguda per la dificultat que tenen les múltiples especials que es poden dibuixar en la zona. En aquesta ocasió la previsió es va complir una vegada més, amb l’afegit que s’havien de completar les dues passades al bucle esmentat sense el pas habitual per l’assistència.

Vinyes-Mercader van imposar un bon ritme que els va portar a flirtejar, des del primer moment, amb el top5 de la classificació absoluta, a escassos segons dels seus companys Pardo-Pérez, que es van situar com a líders de la categoria R2 Rally2kit.

En la segona passada per Irixoa-Montfero, es va produir un incident que va endarrerir gairebé mig minut al tàndem de l’equip Suzuki Ibèrica #8, així ho va comentar Vinyes al parc d’assistència una vegada finalitzada la primera etapa: Durant la disputa del tram es va encendre una llum en el GPS de l’organització que portem en el cotxe. Precisament per seguretat hem minorat una mica el ritme fins al final, sense trobar res en el traçat que justifiqués l’avís del GPS. Al final hem comentat el detall amb els organitzadors, que una vegada comprovat l’error ens van bonificar 10”.

Malgrat no passar per l’assistència després del primer bucle, no ens hem obsessionat amb la possibilitat de punxar, per exemple, i hem anat al nostre ritme.

Etapa 2. (San Sadurniño-Somozas, 20,06 km, As Somozas 10,63 km, Ferrol (9,24 km). Objectiu complert.

La segona etapa es va iniciar, a part de la comentada incertesa de la climatologia, amb un segon dubte que afectava Vinyes-Mercader. Comprovar si podria aguantar els possibles atacs de Vilariño-Martinez (Skida Fabia R5) que iniciaven l’etapa amb 3 dècimes de desavantatge.

Una vegada completat el primer bucle, la diferència favorable a Vinyes-Mercader s’havia ampliat a 9 dècimes que, després que ens bonifiquessin temps pel problema del GPS del dia anterior s’han convertit en 20”. Segons Joan: Queden encara 30 km cronometrats per disputar i lluitar contra un R5 sempre és difícil. No hi ha dubte que lluitarem per conservar la 5a plaça.

En el bucle final es va seguir el guió esperat i Vinyes-Mercader van confirmar la 5a posició en el Ral·li de Ferrol 2021.

Després de situar el seu Swift R4lly al parc tancat final, Vinyes ens va comentar: Estic molt satisfet de ser aquí (final de ral·li), després d’acabar una nova edició d’un ral·li amb un recorregut que amaga tants paranys com el de Ferrol.

La pròxima cita de la densa agenda de l’equip Suzuki Ibèrica Motorsport, obligarà als integrants i a la logística de l’equip, a fer un llarg desplaçament, en concret fins a l’illa de San Miguel d’Azores per a participar en el 55 Ral·li Azores, prova que es disputarà a mitjan setembre (del 16 al 18) en pistes de terra de la mencionada illa.

La prova serà vàlida per al Campionat d’Europa de Ral·lis 2021, certamen en el qual l’equip Suzuki Ibèrica està protagonitzant una excel·lent participació, estant entre els millors de la categoria ERC2.

Deixa un comentari

Previous post Albert Pons estarà set de mesos de baixa
Next post Els equips d’alpí de la FAE intensifiquen l’activitat