Tot preparat per l’OTSO 25K

L’OTSO 25K i les dues modalitats de OTSO 7K, Rollerski i Runnig, arribaran aquest diumenge al Port d’Envalira, seguint les premisses sanitàries marcades per Govern d’Andorra per aquest tipus d’esdeveniments. Les tres curses en asfalt, de més alçada dels Pirineus, compten amb una participació d’inscrits limitada a 100 participants, on el 90% són de fora d’Andorra.

Enguany s’hi suma una nova modalitat, La Crono 25 k, una cronoescalada de ciclisme amb sortida a la plaça dels Arínsols i arribada al Port d’Envalira que tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre, paisatges espectaculars sobre asfalt i fins a 2.408 metres d’altitud.  

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha explicat que “per tercer any impulsem aquesta cursa amb OTSO Sport amb l’objectiu de completar un calendari esportiu per a tots els públics, i de nou que l’esport sigui l’excusa per visitar la nostra parròquia” El conseller també ha fet referència a què “hem allargat la cursa dissabte i diumenge per donar vida a hotels i restaurants fora de les temporades altes i els participants poden fer tant la cursa de ciclisme com la de córrer “

Jordi Solé, director d’OTSO ha explicat els detalls de la cursa i ha manifestat que “tot i haver superat les inscripcions de l’any passat, mantenim les inscripcions obertes fins al mateix divendres”.  Solé ha explicat que la cronoescalada era un petició que “hem fet realitat”. I finalment ha recordat que la cursa té una doble vessant solidària, un euro de cada inscripció anirà a UNICEF Andorra i la col·laboració amb la fundació del ciclista Esteban Chaves.  

El punt de sortida tant de l’OTSO 25K Running (diumenge, 10 d’octubre) com de La Crono 25K (dissabte, 9 d’octubre) serà a la plaça dels Arínsols i les dues modalitats de 7K des de l’aparcament de Grau Roig, també diumenge 10 d’octubre. El punt d’arribada de les quatre curses serà al Port d’Envalira a 2.408 metres, on s’hi pot accedir amb vehicle, pensant amb els acompanyats dels participants a la cursa per rebre’ls a la meta.

Els inscrits, que superen ja els 156 de l’any passat, gaudiran d’una bossa de benvinguda amb una samarreta de la marca OTSOSport entre altres obsequis, i els guanyadors de la 25k tant la running com la cronoescalada, comptaran amb premis amb metàl·lic de 300, 200 i 100 per als tres primers classificats. Per a La Crono 25k el maillot de la cursa es pot adquirir per 25 euros. Tots els finalistes seran premiats amb una medalla i accessoris de roba esportiva de OTSO Sport.

L’OTSO 25K 2021 és la tercera edició d’aquesta cursa d’asfalt en alçada i segueix despertat força interès entre els amants de les curses d’asfalt per les característiques geogràfiques, especialment pel desnivell acumulat que ascendeix a 1. 350 m i per les panoràmiques durant l’esdeveniment. Comptarà també amb un village a la plaça dels Arínsols divendres i dissabte on es podran recollir els dorsals, sempre el dia abans de la cursa.

Les hores i dies de sortida són esglaonats, dissabte a les 9 h sortida de La Crono 25k, i diumenge 10,  a les 9h  la OTSO 25K, a les 10h la 7K i a les 10:30 h la 7K Rollerski, sempre des de la plaça dels Arínsols d’Encamp.

Els diferents avituallaments estan repartits durant el circuit aproximadament cada 5 quilòmetres, on els corredors no podran agafar els aliments ni les begudes directament sinó que seran servits pels voluntaris, també com a mesura de prevenció.

Deixa un comentari

Previous post Canvi d’imatge del CE Sant Julià que passa a dir-se LAUesport
Next post Sant Julià rep a l’equip nacional de trial