Trasplan&life també participarà a la Volta als Ports

El passat dia 8 i 9 de juliol del 2023 es va disputar la Mussara 24h. Aquesta prova consisteix en rodar en equips de 2, 4, 6 ó 8 persones i per relleus durant 12 ó 24h amb bicicleta al circuit de Barcelona-Catalunya. En aquesta edició van participar tres equips del projecte Trasplant&life.

Transplant&life va ser creat per donar visibilitat a la donació d’òrgans cèl·lules i teixits, també per fer visible les persones trasplantades que viuen gràcies a un donant que els hi ha donat la oportunitat de continuar fent esport i gaudir del ciclisme. D’aquesta manera volen animar a aquells que estan en llista d’espera d’un trasplantament, aquest tractament que per sort tota la població te dret a rebre si mai te una fallada d’algun òrgan.

Cada pedalada al circuit anava destinada a fer un agraïment als donants i a les seves famílies que diuen si en els moments més durs de la vida. Els agraïments també anaven destinats al personal sanitari que fa possible aquestes noves oportunitats de vida. El ciclisme a tots ells els hi ha donat la oportunitat de continuar sentint-se vius i difondre entre els trasplantats la importància de fer esport.

El projecte Transplant&life continua i ara 6 dels seus membres participaran a la 46ena Edició de la Volta als ports d’Andorra el diumenge 23 de juliol. Un d’aquests membres és el Jordi Garcia, trasplantat de cor i president de l’associació Mou- te per la vida, que homenatjarà al seu donant als ports d’Andorra.

El Jordi pedalarà amb la companyia de Mari Martínez (entre d’altres), trasplantada andorrana i secretaria d’ATIDA (Associació de trasplantats i donants d’Andorra). Aquest serà un nou repte per continuar difonent la donació d’òrgans a través de l’esport.

 

Deixa un comentari

Previous post Roger Puig de pretemporada a Xile
Next post La FAB més sostenible

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint