Tres nedadors andorrans a l’Europeu de Roma tot i que un, s’ho paga tot

Els germans Bernat i Tomàs Lomero seran la representació d’Andorra en el Campionat d’Europa de Roma. La selecció esportistes feta per la FAN ha estat marcada per la reducció de nombre de participants, en comparació a edicions anteriors, tot i que han obert la porta a ampliar el nombre “si es fan càrrec de les despeses”. La FAN ha decidit que només els dos nedadors que més punts FINA aconsegueixin seran els que representin a Andorra quan anteriorment havien estat fins a quatre els esportistes que han defensat en un Europeu, els colors d’Andorra. La FAN tampoc ha tingut present la paritat que cada cop es té més present en els estaments esportius, inclós el COA.

Tot i això, el greuge comparatiu ja és un fet. La imatge de la FAN torna a quedar deteriorada, quan en un procés de selecció de l’equip nacional es pot modificar si “un es fa càrrec de les despeses”.

D’aquesta manera de l’11 al 21 d’agost es portarà la competició en el Fòrum Itàlic i els del Principat nedaran a les següents proves:

Nàdia Tudó: 100m i 200m braça.
Bernat Lomero: 50m papallona, 100m lliures, 100m papallona i 50m lliures.
Tomàs Lomero: 50m papallona, 100m lliures, 100m papallona.

Segons el Director Tècnic de la FAN “aquest és un any atípic amb un calendari atapeït de grans competicions que representen un repte físic i mental per a qualsevol atleta. Tots els nedadors, incloent-hi Nàdia, Bernat i Tomàs, com és normal, intentaran competir al seu millor nivell. Però, és un fet objectiu que els participants arriben a Roma amb més hores de piscina acumulada que les habituals en altres temporades. Per davant tenim un campionat interessant del qual espero tancar la temporada amb un bon gust de boca”.

Stadio Olimpico del Nuoto en el Fòrum Itàlic a Roma. Foto: Italia.it

Deixa un comentari

Previous post Tyson Pérez marxa cedit al Baxi Manresa
Next post Xavier Torrecillas guanya el concurs de pesca de Festa Major d’Andorra la Vella