Tres rècords nacionals absoluts en categoria femenina en l’Europeu d’atletisme

Després de la segona jornada la selecció andorrana guanya una posició i és 6ena provisional en la classificació per davant de països molt més grans com Georgia, Albània o Armènia que tenen molts més habitants i federats. Un resultat que supera amb escreix les previsions. Continuen encapçalant la classificació els tres grans favorits: Irlanda, Àustria, i Israel, que d’acabar així serien els que pujarien de categoria.

Les actuacions d’aquest dimecres han estat marcades pel debut internacional absolut d’atletes molt joves com la Jana Rodríguez o l’Oriol Cerdà, que s’han afegit a les sub18 l’Alba i Duna Viñals, o als Sub20, que també han competit avui, Cristina Martins, Lander Teixeira i Pol Herreros.

A la jornada cal destacar que s’han millorat tres rècords d’Andorra absoluts en categoria femenina. La primera en fer-ho ha estat l’Alba Viñals que ha quedat 5ena de la sèrie A de 100m tanques amb un temps 14.68, confirmant una evolució impressionant aquesta temporada. Per la seva part la Duna Viñals ha tornat a millorar el rècord d’Andorra de 400m tanques amb una marca de 1:00.22 que l’ha permès ser 5ena de la sèrie A. És difícil d’imaginar on és el límit de la Duna, però té un futur brillant per davant. Finalment l’equip de 4×100 amb la Jana Rodríguez, l’Alba Viñals, la Duna Viñals i la Carlota Màlaga han fixat un nou rècord nacional amb un temps de 48.61, i han quedat 5enes de la sèrie A. Un equip format per tres corredores sub18 i una sub23.

En la resta de curses també s’han aconseguit resultats molt bons i amb millora de marques personals. El Pol Herreros ha quedat 7è de la sèrie A dels 110m tanques amb un temps de 15.70 que és millor marca personal. Un resultat que té molt mèrit doncs no hem d’oblidar que el Pol és un atleta sub20 i al córrer una competició absoluta les tanques són més altes de les que corresponen a la seva edat. Fantàstica la Cristina Martins que ha quedat 2na en la sèrie B dels 800m amb una millor marca personal de 2:17.14 i nou rècord d’Andorra Sub20 i Sub23, fent una cursa molt intel·ligent de menys a més. Espectacular Carles Gómez, un dels veterans de la selecció, que ha quedat 6è als 1500m amb una millor marca personal de 3:48.41. I, finalment l’equip de 4×100 format per Lander Teixeira, Guillem Arderiu, Pau Blasi i Miquel Vílchez que han quedat 7ens de la sèrie A amb un temps de 42.84.

En les proves de salts l’Ariadna Argemí ha quedat 7ena en la perxa amb un salt de 2m50 i en salt de llargada el Miquel Vilchez només ha fet un intent per assegurar els punts per a la classificació per equips i ha quedat 12è amb un salt de 5m63. El Miquel Vílchez dimarts es va lesionar en el salt de perxa i amb els tècnics han preferit ser conservadors per assegurar la seva presencia al relleu 4×100. Finalment la Jana Rodríguez ha quedat 13ena en el triple salt amb una marca de 10m05 que és la seva millor marca de la temporada.

Novament cal destacar l’aportació dels llançadors que amb la seva actuació avui han aportat 9 punts més a l’equip. L’Oriol Cerdà ha quedat 10è en el llançament de martell amb una marca de 26m51 i el Lander Teixeira ha quedat 13è en el llançament de disc amb una marca de 24m36. Totes dues millors marques de la temporada.

Text: FAA

Foto: sportmedia.es

Deixa un comentari

Previous post Noemí Baró, una andorrana a la doma clàssica
Next post Jacobo González no seguirà en l’FC Andorra